Profiteer van de nieuwe STAP-subsidieregeling

Ontvang tot € 1.000,- voor jouw training bij het Nederlands Debat Instituut.
De Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) helpt jou in je loopbaan.

STAP-budget

Jezelf blijven ontwikkelen of je baankansen op de arbeidsmarkt verbeteren door een cursus of training te volgen? Het vraagt vaak een financiële investering. Profiteer van de nieuwe STAP-subsidieregeling en ontvang tot € 1.000,- voor jouw training bij het Nederlands Debat Instituut. De Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) helpt jou in je loopbaan. Je kunt een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,- om (een deel van) de kosten van een training of cursus te dekken. Ons volledige cursusaanbod vind je hier.

Voorwaarden STAP-budget

 • Je bent 18 jaar of ouder en ontvangt nog geen AOW.
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk
 • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger.
 • De afgelopen 2 jaar ben je minstens 6 maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest.
 • In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget ontvangen.
 • Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of lerarenbeurs.
 • Je opleiding start minimaal 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
 • Het bedrag boven de € 1.000,00 betaal jezelf. Hiertoe ontvang je van ons een factuur.

Zo vraag je het STAP-budget aan

 1. Kies je training en meld je aan via onze website.
  Schrijf je in voor de gewenste Nederlands Debat Instituut training. Mocht je hier hulp bij nodig hebben neem dan gerust contact op met onze adviseurs via 035-625 20 50. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik wilt maken van de STAP-subsidie.
 2. Ontvangstbevestiging van aanmelding – STAP aanmeldingsbewijs
  Wij reserveren je plek op de gewenste data en je ontvangt van ons binnen 2 dagen een mail ter bevestiging en het STAP aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om STAP—budget aan te vragen in het online scholingsregister van het UWV.
 3. Aanvraag STAP-budget bij het UWV
  Zodra de nieuwe aanvraagperiode start vraag je het met het aanmeldingsbewijs het STAP-budget aan in het STAP portaal van het UWV. Hiervoor dien je in te loggen met je DigiD. Na aanvraag doet het UWV uitspraak over de eventuele toekenning. Daarover wordt het Nederlands Debat Instituut ook geïnformeerd.
 4. Training definitief vastleggen en aan de slag!
  Bij toekenning van het STAP-budget nemen wij contact met je op om te laten weten wanneer de training van start gaat. Hiertoe ontvang je van ons praktische informatie en een voorbereidende opdracht. Wanneer de aanvraag is afgewezen dan annuleren wij de voorlopige inschrijving.
 5. Afronding
  Na afronding van de training dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Het UWV beslist of het STAP budget definitief wordt toegekend. Hiervan ontvang jij bericht.
X