Debatteren voor professionals incompany

4 out of 5

1 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 of 2 dag(en)
 • Bedrag € 2250 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte

Overtuigend spreken en helder debatteren

Hebben jullie weleens het gevoel dat het in een teamoverleg niet lukt om tot de kern van het probleem te komen? Of duren vergaderingen binnen jullie team soms heel lang omdat mensen langs elkaar heen praten maar eigenlijk hetzelfde bedoelen? Zijn discussies vaak een herhaling van zetten zonder bevredigende uitkomst? Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is onze incompany Debatteren voor Professionals-training iets voor jullie team.

Constructief discussiëren als team

Heb je het idee dat de inhoudelijke kennis die in je team zit niet altijd goed tot zijn recht komt? Loop je wel eens weg bij vergaderingen of onderhandelingen terwijl je je afvraagt of de kern van het probleem nu echt is besproken? Zorgen discussies zonder uitkomst voor frustratie op de werkvloer? Jullie zijn zeker niet de enige professionals die dit ervaren. Maar constructief discussiëren kun je leren met behulp van een debattraining.

Leer als team krachtig argumenteren

In deze debattraining leer je vol zelfvertrouwen overtuigen, zowel individueel als samen. Spanning omzetten in ontspanning, zodat je straalt tijdens een presentatie. Je leert om drogredenen te herkennen en te weerleggen. En hoe je met jouw argumenten iemand voor je wint in een gesprek.

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en gelijk krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Snel en effectief reageren
 • Drogredenen en herkennen en weerleggen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Debatteren voor professionals programma en onderdelen

We gaan graag met jullie in gesprek zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. De training kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Het conceptprogramma dat jouw team overtuigend in het debat maakt

Dag 1

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Wie wil ik eigenlijk overtuigen?
Oefening: Focus op de beslisser

Stap 2: Spreken met autoriteit: Versterk je non-verbale presentatie
Oefening: Gebruik je stem en de stilte

Stap 3: De beste voorbereiding op een discussie of debat
Oefening: Bouwstenen voor een helder en aantrekkelijk betoog

Stap 4: De kracht van stijlfiguren
Oefening: Pakkend spreken en snel reageren in debatten

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Slim en behendig argumenteren
Oefening: Standaardgeschilpunten-model

Stap 6: Discussietrucs tackelen
Oefening: Drogredenen tactisch weerleggen – Doorsta het drogredenenvragenvuur

Stap 7: Zelfreflectie na het videodebat
Oefening: Het videodebat – Leer van jezelf en anderen en ontvang persoonlijke tips

Stap 8: De finale
Finale debatoefening: Gebruik alle geleerde technieken en overtuig de beslisser

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training Debatteren voor Professionals geschikt?

Overtuigend spreken is een belangrijke vaardigheid voor elke professional. Of jullie team nou net bij elkaar is, of juist al heel lang in dezelfde samenstelling werkt. Constructieve discussies dragen bij aan het teamgevoel en zorgen ervoor dat jullie ook sterker communiceren naar andere teams binnen of buiten de organisatie.

Effectieve mondelinge communicatie

Voor elke organisatie die zijn medewerkers uit wil rusten met de handvatten voor effectieve mondelinge communicatie is deze training geschikt. Er is aandacht voor het individu én de teamprestatie, waardoor de training ook teambuildend werkt.

Deze training is voor alle teams die sterker willen leren argumenteren en effectiever communiceren. Binnen het eigen team, met andere afdelingen en met gesprekspartners van buitenaf.

Waarom een incompany vergadertraining bij ons?

Goede gesprekken helpen je vooruit, als mens en als maatschappij. Dat is onze overtuiging, en we zijn dan ook gespecialiseerd in het helpen met het ontwikkelen van effectieve mondelinge communicatie. Voor het individu, en voor het team. Wij helpen ook graag jouw team om sterker te argumenteren.

Maatwerk en praktische tips

Onze trainers stemmen het programma van deze debattraining af op de wensen van de deelnemers. Op deze manier kunnen jullie individueel en samen werken aan jullie leerdoelen. De training is altijd praktisch van opzet. Zo ontwikkelen jullie de vaardigheid en het vertrouwen om het debat aan te gaan. En de vaardigheden meteen de volgende dag in de praktijk brengen.

Blijven oefenen met het debat

Na de training is het natuurlijk belangrijk dat jullie blijven oefenen met de geleerde debattechnieken. Daarom kunnen alle oud-cursisten bij ons terecht op de oefenavonden en kunnen jullie opfristips ontvangen. Natuurlijk kunnen jullie ook op ons YouTube-kanaal terecht voor de beste debattips.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training Debatteren voor professionals

Ga jij voor de incompany overtuigtraining bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team, neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dag
€480 + 2x€885 = € 2.250,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer twee dagen
€480 + 4x €885 = € 4.020,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘Debatteren voor professionals’

De training Debatteren voor professionals verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

De data van ‘Debatteren voor professionals’

Deze debattraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Daphne Werner projectmanager trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X