E-learning: Effectief vergaderingen leiden

5 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 6 delen
 • Bedrag € 45 ex. Btw
 • Locatie Eigen locatie
 • Deelnemers 1
 • Extra Online training
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Leer alles over goede voorzittersvaardigheden
in deze online training

Herken jij dit: vergaderingen die uitlopen, altijd dezelfde collega’s aan het woord die ook zomaar opeens over een niet-geagendeerd onderwerp beginnen en frustratie na afloop? Wil je dit aanpakken maar heb je juist door alle vergaderingen geen tijd om een meerdaagse training te volgen? In deze 6-delige onlinetraining ‘Effectief vergaderingen leiden’, geven we je concrete tips om een betere voorzitter te worden.

Wil jij effectief vergaderingen leiden?

Heb je al redelijk wat ervaring als voorzitter maar denk je dat je nog meer uit vergaderingen kunt halen? Bijvoorbeeld omdat ze altijd uitlopen en je met een onbevredigd gevoel wegloopt? Of komen mensen te laat en moet je gehaast door de agenda lopen? In deze online training leer je hoe je meer uit een vergadering haalt in minder tijd.

Deze e-learning boeken voor jouw hele team of gemeente? Neem contact op met  ons op! | 035 – 625 20 50

Leer een goede sfeer neer te zetten

Een goed begin is het halve werk. Een krachtige opening zorgt ervoor dat mensen beter naar jou en elkaar luisteren. De deelnemers zullen het belang van de vergadering inzien en het niet als een langdradig gesprek ervaren.

Zorg dat er effectieve besluitvorming is

Wil je naast korter en leuker ook effectiever vergaderen? Komt niet iedereen even vaak aan het woord of zijn er mensen die zich niet gehoord voelen tijdens de vergadering? Leer meer over het effectief betrekken van je vergaderdeelnemers.

 • De truc leren om korter te vergaderen
 • Zet een goede sfeer neer
 • Activeer alle vergaderdeelnemers
 • Werken aan betere besluitvorming
 • Ontwikkelen van je overtuigingskracht

Meer verdieping?

Wil je jouw voorzitterskwaliteiten nog verder versterken? En wil je aan de slag met jouw situaties uit jouw praktijk? Schrijf je dan in voor de training Vakkundig Voorzitten. In deze tweedaagse training ga je actief met een trainer aan de slag met jouw leerdoelen. Neem de volledige controle terug over jouw vergadering en leer je deelnemers effectief sturen.

E-learning: Effectief vergaderingen leiden programma en onderdelen

Dit programma bestaat uit een reeks van zes video’s. Elke dag krijg je een nieuwe video toegestuurd waardoor je elke dag een stap vooruit kan zetten om een betere voorzitter te worden. Onze trainer Marie Maessen neemt je mee in alle facetten van het voorzitten. Ze legt principes uit, vraagt je om na te denken over je eigen vergaderingen maar geeft je ook concrete oefeningen mee om direct in de praktijk toe te passen. Want je leert pas echt goed voorzitten door het veel te oefenen. Neem voor meer informatie contact op met ons op.

In zes stappen efficiënter vergaderen:

Introductie: E-learning Effectief vergaderingen leiden

Onderdeel 1. De agenda: het fundament voor een succesvolle vergadering

Onderdeel 2. Tijdsgebrek: Wat te doen met een vergadering die altijd uitloopt

Onderdeel 3. Ingrijpen: Niemand houdt zich aan de agenda

Onderdeel 4. De sfeer: Wat te doen met een saaie en langdradige vergadering?

Onderdeel 5. Iedereen betrekken: Hoe geef je in de vergadering spreekruimte voor iedereen?

Kom ook naar de gratis oefenavonden

Wil je jouw communicatieve vaardigheden graag op peil houden? En samen met andere cursisten oefenen? Blijf onbeperkt jouw technieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw overtuigkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de online learning geschikt?

De e-learning is bedoeld voor iedereen die wil werken aan haar/zijn voorzittersvaardigheden. Iedereen die vergaderfrustraties wil omzetten in beter gebruik van iedereens tijd. Zowel beginnende als al wat meer ervaren voorzitters hebben profijt van deze 6-delige online training. Je krijgt handvatten aangereikt waardoor je tot betere besluitvorming komt en iedereen met een voldaan gevoel wegloopt bij een vergadering. En omdat je elke dag een individuele video ontvangt, kun je de training ook op je eigen tempo volgen. Je kunt bijvoorbeeld elke week een video kijken en in de tussentijd direct de tips in de praktijk brengen.

Waarom een e-learning: effectief vergaderingen leiden van ons volgen?

Onze trainers hebben veel ervaring met het trainen en coachen van managers, politici en presentatoren. Met meer dan 20 jaar kennis in huis beschikken we over ontzettend veel communicatieve vaardigheden, die onze trainers graag met je willen delen. In die tijd is er veel veranderd, iets waar wij graag snel op inspelen. Zo zijn wij heel enthousiast over blended learning en hebben wij al een aantal online leertrajecten voor klanten ontwikkeld. Ook maken we al jaren YouTube video’s met interessante overtuig- en vergadertips.

Van online naar praktijk

Soms kan iets er op een scherm heel makkelijk uitzien maar is het in de praktijk toch moeilijker dan je denkt. Wij realiseren ons dat en proberen je stapsgewijs mee te nemen. Je kunt de video’s in je eigen tempo bekijken waardoor je veel vrijheid hebt om het geleerde toe te passen op vergaderingen waar jij dat handig in vindt. We moedigen je namelijk steeds aan om te reflecteren op hoe het oefenen ging.

Blijven oefenen met jouw leerdoelen?

Het houdt niet op na deze online reeks. Na deze e-learning kun je onbeperkt blijven oefenen met het verbeteren van je communicatievaardigheden en je vergadertechnieken. Elke laatste maandagavond van de maand organiseren wij een gratis oefenavond, exclusief voor oud-cursisten. Ontdek ook ons Youtube-kanaal vol tips om jezelf te blijven uitdagen.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de e-learning:

Ga jij voor de online learning ‘Effectief vergaderingen leiden’ bij het Nederlands Debat Instituut? Bestel de training dan direct via de inschrijfbutton. De training kost €45,- (excl. btw). Twijfel je nog of je een online of een klassikale training wil? Of heb je andere vragen? Wij denken graag met je mee! Neem contact op met ons op.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Volg de training achter je bureau of in eigen tijd

Wil je aan jezelf werken of wil je manager juist dat je met voorzittersvaardigheden aan de slag gaat? Je kunt deze training overal en altijd volgen. In de avonduren op de bank of achter je bureau.

Marie Maessen op jouw bijeenkomst

Marie Maessen
Trainer

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X