Vakkundig voorzitten incompany

3.9583333333333 out of 5

24 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 of 2 dag(en)
 • Bedrag € 2700 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Effectief voorzitten en vergaderen

Vergadert jullie team veel zonder dat er echt besluiten worden genomen? Voeren steeds dezelfde mensen de boventoon, maar is het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert? Willen jullie graag samen op weg naar betere en effectievere besluitvorming? Dan is de training Vakkundig voorzitten iets voor jullie..

Doelgericht vergaderen als team

Hoe is de vergadersfeer in jullie team? Komt iedereen aan het woord, of voeren vaak dezelfde mensen de boventoon? Lukt het om tot besluitvorming te komen, of gaan discussies te lang door? Zelfs voor doorgewinterde professionals kan goed voorzitten een uitdaging zijn. Maar een doelgerichte voorzitterstraining kan jullie team helpen beter te vergaderen.

Constructief voorzitten

In deze training leren jullie hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt bereiken. Je leert om te gaan met verschillende vergaderpersoonlijkheden en hoe jij daartussen het beste tot je recht komt. En wat jullie individuele invloed is op het nemen van de beste beslissing.

 • Vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Een positieve vergadersfeer
 • Constructieve discussie
 • Heldere besluitvorming
 • De perfecte vergaderagenda
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Vakkundig voorzitten programma en onderdelen

De training kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we casussen uit de dagelijkse praktijk in verwerken. We denken graag met jullie mee over de beste invulling. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Dit zijn de stappen die jou een vakkundige voorzitter maken

Dag 1

Introductie: De invloed van de voorzitter

Stap 1: De taken van de voorzitter
Oefening: De grootste vergaderergernissen

Stap 2: De opening van de vergadering
Oefening: De krachtige opening

Stap 3: De perfecte vergaderagenda
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Stap 4: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Dag 2

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Ingrijpen als krachtige voorzitter
Oefening: deelnemers afkappen op een constructieve manier

Stap 7: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 8: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kan oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training Vakkundig voorzitten geschikt?

Deze voorzitterstraining is ontwikkeld voor elke organisatie die continu werkt aan een gezonde vergadercultuur.  Weet je eigenlijk hoe jullie vergaderstructuur eruit ziet? Vergaderen jullie altijd in dezelfde samenstelling, of juist sterke wisselende samenstellingen? Altijd met interne partijen of zit je vaak ook met externe partijen aan tafel? Elk situatie vereist een andere aanpak, maar goed voorzitten is altijd een voorwaarde voor een effectieve vergadering.

Voorzitterstraining op maat

Sommige teams zijn al heel lang in dezelfde samenstelling bij elkaar en daarom op zoek naar hoe het nog beter kan. Andere teams staan helemaal aan het begin van hun samenwerking, of krijgen er nieuwe taken bij. Allemaal goede redenen om eens te kijken hoe het vergaderen beter kan. Onze voorzitterstraining houdt altijd rekening met jullie specifieke behoefte.

Onze trainers maken het programma, naar aanleiding van een telefonische intake, geschikt voor de verschillende ervaringsniveaus van de deelnemers. Zo kunnen nieuwe voorzitters de kneepjes van het vak leren en de voorzitters die al jaren vergaderingen voorzitten ideeën voor bijvoorbeeld nieuwe werkvormen opdoen.

Waarom een incompany voorzitterstraining bij ons?

Onze trainers zijn expert op het gebied van voorzitten. Wij helpen al meer dan twintig jaar professionals in het bedrijfsleven, de overheid en de politiek met hun voorzittersvaardigheden. Daardoor kennen we ook de uitdagingen die jullie tegenkomen in je dagelijkse praktijk, en geven je praktische tips die je meteen ten uitvoer kunt brengen.

Afgestemd op jullie dagelijkse praktijk

Hebben jullie een bepaald vergadermodel of bijzondere uitdaging bij het vergaderen? Zoals bijvoorbeeld scrum-meeting of video-conferenties? We gaan graag samen met jullie aan de slag om ervoor te zorgen dat het trainingsprogramma passend is bij jullie situatie. Elke training wordt op maat gemaakt voor maximaal resultaat.

Blijven oefenen met voorzitten

Voor voorzitters is het belangrijk hun vaardigheden op peil te houden. Daarom ontvangen jullie na de training een aantal opfristips, die de geleerde tips en tricks weer even onder de aandacht brengen. En omdat je nooit bent uitgeleerd, kun je ook de vergadertips YouTube-kanaal bekijken. Wil je echt praktisch oefenen? Kom dan naar één van onze oefenavonden.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training Vakkundig voorzitten

Ga jij voor de incompany voorzitterstraining bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dag
€ 500 + 2x € 1.100 = € 2.700
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer twee dagen
€ 500 + 4x € 1.100 = € 4.900
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €1.200,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard €500,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘Vakkundig voorzitten’

De training Vakkundig voorzitten verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Burgemeester Gülcherlaan 13
1217 NX in Hilversum

De data van ‘Vakkundig voorzitten’

Deze voorzitterstraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X