Een feest van de democratie

Verkiezingsdebatten op televisie beïnvloeden het verloop van de campagne en de uitslag van de verkiezingen, en nemen daarom een belangrijke plaats in binnen onze democratie. Toch is de kwaliteit van de Nederlandse verkiezingsdebatten maar heel matig. Programmamakers nemen ze niet serieus genoeg, presentatoren vullen hun rol verkeerd in en politici bereiden zich niet goed voor.

Roderik van Grieken legt aan de hand van vele voorbeelden bloot wat er fout gaat bij verkiezingsdebatten en hoe het beter zou kunnen en moeten. Een feest van de democratie is een onmisbare gids voor iedereen die geïnteresseerd is in het politieke debat of zelf debatteert. Roderik van Grieken is oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut en analyseert politieke debatten op radio en televisie. Hij begeleidt topmanagers en politici en is de bedenker van het debatformat van het Carré-debat van rtl4.

‘Een verhelderend verhaal en toegankelijk geschreven dankzij de vele anekdotes.’ – Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws

‘Dringend advies aan politici: lees vóór de grote debatten eerst dit boek!’ – Charles Groenhuijsen, journalist

‘Dit boek is een eyeopener.’ – Rick Nieman, journalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *