HET NEDERLANDS DEBAT INSTITUUT

Het Nederlands Debat Instituut geeft inhoud vorm

Over het Nederlands Debat Instituut

De passie voor het gesproken woord

Het debatinstituut is in 1998 opgericht door net-afgestudeerde liefhebbers van het gesproken woord met jarenlange internationale ervaring in het wedstrijddebatteren. De passie en fascinatie voor de retorica, de kunst van het overtuigend spreken, is altijd gebleven. Wij zijn liefhebbers die ook nog eens heel goed zijn in ons vak. Dat vinden we zelf in ieder geval.

Samen oefenen met goed spreken

Wij willen mensen helpen om (nog) betere sprekers te worden. Dat doen wij door middel van trainingen en coaching. Maar ook door video’s te verspreiden via ons YouTube-kanaal. En door gratis oefenavonden en expertmeetings te organiseren. Waarom? Omdat we denken dat wij professionals daar het meeste mee helpen om continu te blijven nadenken over, en oefenen met, goed spreken. En omdat wij er zelf heel veel plezier in hebben om onze eigen passie te delen!

Onze dagvoorzitters en debatleiders

Ook hebben we een klein team van fulltime dagvoorzitters en debatleiders. Ervaren mensen die wekelijks hun vak uitoefenen. Die door die ervaring in staat zijn om ook in de aanloop naar een bijeenkomst te adviseren over hoe je een inhoudelijk programma zo inricht dat het tot leven komt en interactief wordt. Want juist dat is wat ons onderscheidend maakt. Het is onze overtuiging dat de basis van een succesvolle bijeenkomst niet op het podium ligt maar in de zaal!

NRTO-keurmerk

Het Nederlands Debat Instituut heeft het NRTO-keurmerk. Dit betekent dat wij voldoen aan de hoge kwaliteits- en professionaliteitseisen voor de opleidingsmarkt. Hierop is getoetst door een externe certificerende instelling (NRTO). Een aanbieder met het NRTO-keurmerk is transparant over producten en diensten, biedt adequate dienstverlening, kent een professionele omgang met klanten, heeft deskundig personeel en meet de klanttevredenheid. De eisen en gedragscodes zijn hier terug te lezen.

NRTO logo

Stichting Nederlands Debat Instituut

Naast het bedrijf Nederlands Debat Instituut BV staat onze (ANBI) stichting onder dezelfde naam. Vanaf onze oprichting in 1998 is het altijd ons streven geweest om de kennis over goed spreken, luisteren en argumenteren in Nederland te verbeteren. De beste manier om dat te doen is meer aandacht voor debatvaardigheden in het onderwijs. Vandaar dat wij vanaf de eerste dag van ons bestaan actief zijn binnen alle lagen van het onderwijs.

In 2013 hebben wij deze activiteiten ondergebracht in een ANBI stichting die op grote schaal actief is op basisscholen, het VMBO, MBO, HAVO en VWO. We verspreiden gratis lesmateriaal, verzorgen meer dan 400 trainingen in de klas per schooljaar, verzorgen nascholingscursussen voor docenten en organiseren grote landelijke debattoernooien.

Intern noemen wij de activiteiten van onze stichting de parel op de kroon van ons werk. Door kinderen en tieners inzicht te geven in retorica en er mee te laten oefenen leveren wij op lange termijn de beste bijdrage aan ons doel: mensen beter laten spreken en betere gesprekken tussen mensen!

Wat wij doen

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit. Als mens en als maatschappij. Daarom helpen wij individuen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan.

We geven trainingen in overtuigend spreken, leveren ervaren dagvoorzitters en organiseren debatten die mensen aan het denken zetten. In veel wat we doen staat debatteren centraal. Omdat we geloven dat het debat onmisbaar is in ieder goed gesprek.

Missie

Wij helpen mensen om beter te spreken en organisaties om beter het gesprek aan te gaan.

Visie

Goed spreken en goede gesprekken brengen je vooruit, als mens en als maatschappij. Spreken en gesprekken voeren zijn vaardigheden en vragen om interesse voor elkaars standpunt. Wij geloven dat het debat een onmisbaar onderdeel is van ieder goed gesprek.

Gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

Bevlogen trainers

Bevlogen trainers

Blijven leren en ethousiasmeren

Blijven leren en enthousiasmeren

Bewuste focus en maatwerk

Bewuste focus en maatwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *