Vakkundig voorzitten

139 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Verfijn jouw gesprekstechnieken in de training
Vakkundig voorzitten

Sluit jij wel eens je vergadering gefrustreerd af, omdat er na uren vergaderen nog steeds geen knoop is doorgehakt? Blijft de voortgang regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Werk aan jouw gesprekstechnieken tijdens het voorzitten en schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

Ontwikkel jouw voorzittersstijl tijdens de vergadertraining

Blijft de voortgang van de vergadering regelmatig steken omdat sommige deelnemers hun hakken in het zand zetten? En wordt de sfeer van je vergadering negatief of futloos door eindeloze discussies die je niet in de hand hebt? Je bent niet de enige, maar goed nieuws: effectief voorzitten en doeltreffend vergaderen kun je leren. Schrijf je in voor onze tweedaagse cursus Vakkundig voorzitten.

Ontdek de verschillende gesprekstechnieken

In twee dagen leer je verschillende gesprekstechnieken die je helpen bij het krachtig voorzitten van een vergadering. Ontdek alles over het bewaken van tijd, het sturen van discussies, ingrijpen waar het mis dreigt te gaan en hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt creëren.

Met welke vergaderpersoonlijkheden heb jij te maken?

Je leert om te gaan met verschillende vergaderpersoonlijkheden en hoe jij daartussen het beste tot je recht komt. En hoe jij invloed kunt uitoefenen op het nemen van de beste beslissing. Tijdens deze vergadertraining ontwikkel je de volgende kwaliteiten:

 • De fijne kneepjes van het voorzitten
 • Jouw vergaderingen lopen nooit meer uit
 • Beïnvloedt de vergadersfeer positief
 • Je hebt controle over de inhoud en de vorm
 • Je stuurt discussies doeltreffend aan
 • Je grijpt constructief in

Meer verdieping?

Wil je meer dan alleen maar een vergadertraining? En ben je op zoek naar nog meer verdieping? Wil je ook werken aan je leiderschapskwaliteiten? Volg dan de Leergang leiderschapscommunicatie. In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Communicatievaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.

Vakkundig voorzitten programma en onderdelen

Deze voorzitterstraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Op deze manier pas de kennis van dag 1 direct toe in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 bespreek je casussen uit jouw vergaderingen waarin je de al geleerde voorzitterstechnieken hebt toegepast. Is er nog ruimte voor verbetering? Of ging het al goed? Ook vragen we je om een voorbeeldagenda van één van jouw vergaderingen mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak ben je voortaan voorbereid op alle vergaderingen.

Word met deze stappen een vakkundig voorzitter

Dag 1: Vakkundig voorzitten met slimme communicatietechnieken

Introductie: De invloed van de voorzitter

Stap 1: De taken van de voorzitter
Oefening: De grootste vergaderergernissen

Stap 2: De opening van de vergadering
Oefening: De krachtige opening

Stap 3: De perfecte vergaderagenda
Oefening: Een agenda opstellen die problemen voorkomt

Stap 4: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Dag 2: Beslissingen nemen als voorzitter

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Ingrijpen als krachtige voorzitter
Oefening: deelnemers afkappen op een constructieve manier

Stap 7: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 8: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Voorzitten oefenen met persoonlijke coaching

Om als leider op te treden tijdens een vergadering is oefenen de sleutel tot succes. De beste manier om overtuigend vergaderingen voor te zitten en juist door in te zien waar jouw kwaliteiten en valkuilen liggen. Tijdens een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt. Dit is volledig afgestemd op jouw persoonlijke vergaderleerdoelen en –wensen. Samen oefen je het voorzitten totdat je vol overtuiging de vergadering kunt leiden.

Gratis Oefenavonden

Wil je jouw vergaderkwaliteiten graag op peil houden? Blijf onbeperkt jouw communicatietechnieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw overtuigkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de training Vakkundig voorzitten geschikt?

Deze training is bedoeld voor mensen die regelmatig vergaderingen voorzitten en in die rol nog meer willen groeien. Ben je ook wel eens gefrustreerd aan het einde van een vergadering? Of vind je het lastig om mensen mee te krijgen die steeds tegendraads reageren? Je staat hier zeker niet alleen in. Wij helpen je graag met het leren van vaardigheden waardoor je meer invloed kan uitoefenen op het vergaderproces.

Voorzitten voor functionele leiders

Deze vergadertraining is ook voor functionele leiders. Tijdens het managen van projecten, krijg jij vaak ook de rol als voorzitter van een vergadering toebedeeld. Het functioneel leidinggeven werkt juist goed als je de voorzitterstechnieken goed beheerst. Zo leer je alles over het bewaken van tijd, het sturen van discussies, ingrijpen waar het mis dreigt te gaan en hoe je een positieve en besluitvormende sfeer kunt creëren. Of je nu ervaren bent of nog maar net begint; na deze twee dagen zit de rol van voorzitter jou als gegoten.

Waarom een training Vakkundig voorzitten bij ons?

Onze trainers weten uit de praktijk dat vergaderingen altijd anders lopen dan je als voorzitter van te voren had bedacht. Zij kunnen je daarom praktische tips geven over hoe je de vergadering zo effectief mogelijk voorbereid en wanneer je moet ingrijpen tijdens de vergadering.

Trainers denken mee over passende communicatietechnieken

De trainer vraagt je om van te voren alvast na te denken over concrete vergadersituaties waar jij mee wil oefenen. Zo kun je na je training gelijk aan de slag met de opgedane kennis en verbeterde communicatietechnieken. Wij denken graag mee over casussen uit jouw dagelijkse leven en gebruiken indien gewenst graag jouw vergadersituatie als praktijkvoorbeeld.

Ook na de training blijven oefenen!

Na de training kun je onbeperkt blijven oefenen met het verbeteren van je vergadervaardigheden. Zo is er elke laatste maandagavond van de maand een gratis oefenavond, exclusief voor oud-cursisten. En hebben we een Youtube-kanaal vol tips om je vergaderingen kort en krachtig te laten verlopen.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse vergadertraining

Ga jij voor een vergadertraining bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Vakkundig voorzitten: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Vakkundig voorzitten + persoonlijke coaching*:  € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om jouw voorzitterskwaliteiten tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie). Tijdens de vergadertraining ontvang je ook onze managementboek.nl bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Een boek vol extra tips en presentatietechnieken die jij in je dagelijkse bezigheden kunt toepassen. Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Vakkundig voorzitten

De training Vakkundig voorzitten is een tweedaagse cursus. In het overzicht vind je de verschillende data waar je uit kunt kiezen, een andere combinatie van dag 1 en dag 2 is mogelijk. Kies je data en locatie via de onderstaande knop.

De locatie van de training Vakkundig voorzitten

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X