Leergang leiderschaps communicatie

4 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 6 dagen
 • Bedrag € 3499 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra 1 x persoonlijke coaching
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Versterk jouw communicatiestrategie met
leiderschapscommunicatie

Een leidinggevende rol binnen de organisatie bereiken is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Eenmaal op die plek begint de uitdaging pas echt. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan effectieve en overtuigende communicatie. Deze training helpt je met het ontspannen leidinggeven, maar leert je vooral ook de kunst van inspirerend leiderschap.

Leer de kunst van inspirerend leiderschap

Leidinggeven binnen de eigen organisatie is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Maar wat is de volgende stap als je eenmaal op deze plek bent beland? Het omgaan met veel verschillende persoonlijkheden, mondige en ook kritische medewerkers en partners zijn aan de orde van de dag. Bovendien worden er verschillende rollen van je verwacht. Bij vergaderingen, onderhandelingen, presentaties en één-op-één gesprekken moet je altijd scherp zijn. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan een effectieve en overtuigende communicatiestrategie die jou helpt een ontspannen- maar vooral ook een succesvol leider te zijn.

Overtuigend Spreken

Deze leergang bestaat uit een combinatie van trainingen die focussen op de diverse rollen van de moderne leider. Je leert overtuigend te spreken en als krachtige voorzitter en onderhandelaar op te treden. Stapsgewijs ga je aan de slag met situaties die voorkomen in jouw dagelijkse praktijk. Je ontwikkelt je eigen stijl van overtuigingskracht waardoor je nóg zelfverzekerder in jouw rol staat. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel om de puntjes op de i te zetten.

Deze leergang wordt georganiseerd in unieke samenwerking met het Financieele Dagblad. Leer communiceren en overtuigen als een leider en ga aan de slag met deze elementen:

 • Mensen in beweging brengen
 • Overtuigend spreken
 • Sterk argumenteren & doeltreffend reageren
 • Effectief vergaderingen voorzitten
 • Zelfverzekerd onderhandelen
 • Vergroten leiderschapskwaliteiten

Meer verdieping?

Boek bij elke training een passende persoonlijke coaching. Voor meer diepgang van de trainingselementen: vergaderen, onderhandelen en debatteren, kun je per onderdeel een extra coaching aanvragen. TIjdens een persoonlijke coachingsessie ga je één-op-één met een trainer aan de slag met jouw persoonlijke leerdoel.

Leiderschapscommunicatie programma en onderdelen

De leergang bestaat uit drie tweedaagse trainingen en een afsluitende persoonlijke coachingsessie. Je kunt de trainingen volgen op basis van je eigen agenda maar wij adviseren de volgende volgorde:

Debatteren voor professionals

De eerste stap is het ontdekken van de geheimen van overtuigingskracht. Door te debatteren oefen je met kort en bondig formuleren, kritisch luisteren en scherp reageren. Je leert al tijdens het spreken een overtuigende communicatiestrategie te vormen. Als leider pas je deze vaardigheden toe in allerlei verschillende scenario’s waarbij je overtuigend moet spreken. Zowel in het professioneel- als dagelijks leven. Vandaar is debatteren een uiterst belangrijk onderdeel van inspirerend leidinggeven.

 • Snel en effectief reageren
 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen

Vakkundig voorzitten

De voorzitter heeft veel invloed op de vergadering. Een goed geleide vergadering is energiek, efficiënt en zorgt voor heldere besluitvorming. In deze training vakkundig voorzitten leer je alles over jouw belangrijke rol in het proces. Hierdoor weet je als geen ander hoe je een goede sfeer moet bewaken en wanneer je in moet grijpen.

 • Controle over de inhoud en de vorm
 • Stuurt discussies doeltreffend aan

Overtuigend onderhandelen

Veel mensen zien op tegen onderhandelen. Ze willen het beste eruit halen, maar ook de relatie in stand houden. Met overtuigend onderhandelen waarborg je niet alleen deze twee cruciale onderdelen, maar je leert ze ook effectief toe te passen. De training behandelt daarom alle aspecten van het onderhandelen, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt.

 • Herken en pareer vuile onderhandeltrucs
 • Doeltreffend onderhandelingen sturen

Zelfverzekerd presenteren met persoonlijke coaching

De beste manier om zelfverzekerder en meer ontspannen voor je publiek te staan is aan de slag te gaan met je ontwikkelpunten. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen. Op deze manier leer je niet alleen zelfverzekerd presenteren, maar ook je angsten overwinnen en zelfs plezier te hebben in de kunst van het presenteren.

Gratis Oefenavonden

Wil je jouw vaardigheden graag op peil houden? Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw presentatiekennis altijd opfrissen tijdens deze oefenavonden. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je keer op keer scherp en zelfverzekerd voor het publiek staat.

Voor wie is de training leidinggeven geschikt?

Deze training is bedoeld voor moderne leiders die in hun werk veel gebruik moeten maken van effectieve en overtuigende communicatie. Zij hebben hun sporen al verdiend maar zijn altijd op zoek naar verbetering.

Hoe zorg je ervoor dat je het meeste uit je vergaderingen, onderhandelingen, presentaties en één-op-één gesprekken haalt? Er wordt als manager van je verwacht dat je altijd scherp bent, in verschillende rollen je bedrijf kunt representeren én je mensen motiveert. Een uitdagende en belangrijke rol waarin doeltreffende communicatie onmisbaar is. Leer tijdens de training ‘Leiderschapscommunicatie’  vaardigheden om een ontspannen- maar vooral ook een inspirerende leider te zijn.

Startende toekomstige leidinggevenden

Deze training is geschikt voor zowel ervaren als startende leidinggevenden, omdat onze trainingen gebruik maken van technieken uit niet alleen presentatiecapaciteiten, maar ook uit de debatwereld. Onze ervaren coaches passen de training aan naar het niveau dat bij jouw doelen past. Vandaar is de training geschikt voor zowel doorgewinterde leidinggevenden, als voor individuelen die leiderschap als een toekomstvisie zien.

Waarom een training leiderschapscommunicatie bij ons?

Onze cursisten zijn voor het grootste gedeelte mensen uit het midden- en hoger management. Of ze nou in de commerciële sector of voor een overheid werken, ze staan voor vergelijkbare uitdagingen. Wij snappen jou als leidinggevende en weten dat je als manager alleen het beste in anderen naar boven kan halen als je zelf op je best bent. Het vormen van een effectieve communicatiestrategie helpt je namelijk zowel op kantoor; als in je persoonlijke leven.

Onze bevlogen trainers

De ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ wordt gegeven door onze bevlogen trainers. Zij hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn. Kortom, onze trainers spreken de taal van het presenteren.

Handvatten voor succesvolle leiders

Onze trainingen zijn een bewezen succes en een sterk begin voor effectieve communicatiestrategieën. In deze training krijg je dan ook praktische handvatten om je spreek-, onderhandel-, vergader-, en presenteervaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Vaardigheden die elke succesvolle en inspirerende leider moet ontwikkelen.

Blijven oefenen en ontwikkelen?

Leren en ontwikkelen werkt alleen door te blijven oefenen en te doen. Na deze training kun je dan ook onbeperkt blijven oefenen met het verbeteren van je leiderschapsvaardigheden. Elke laatste maandagavond van de maand organiseren wij een gratis oefenavond, exclusief voor oud-cursisten. En hebben we een Youtube-kanaal vol tips om jezelf te blijven uitdagen.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’

Kies hieronder jouw gewenste pakket van de Leergang leiderschapscommunicatie. Wil je een training op maat of extra persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

Leergang Leiderschapscommunicatie: € 3.499,-

Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, één keer een persoonlijke coaching, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Leergang Leiderschapscommunicatie + extra persoonlijke coaching: € 4.127,-

Kies voor nog een extra persoonlijke coaching. Zijn er specifieke vraagstukken waar je mee zit na het volgen van één van de trainingsonderdelen? Een extra persoonlijk coaching zorgt ervoor dat jij met de trainer nog meer de diepte in kunt. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie). Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’

De leergang leiderschapscommunicatie bestaat uit 3 trainingen, Debatteren voor professionals, Vakkundig voorzitten en Overtuigend onderhandelen. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locaties waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training leiderschapscommunicatie

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X