Overtuigend onderhandelen

89 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Leer slimme en doeltreffende onderhandeltechnieken in
de training Overtuigend onderhandelen

In twee dagen leren we je in de training Overtuigend onderhandelen alles over de diverse onderhandelfases, effectieve onderhandeltechnieken. Ontdek hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Na deze training ga jij rustig en voorbereid naar de onderhandeltafel. Daar doe je jouw voordeel mee.

Versterk je overtuigingskracht in een onderhandeling

Loop je weleens ontevreden weg bij een onderhandeling? Ben je er niet zeker van wat er nou precies gebeurde, behalve dat het niet was wat je verwachtte? Lukt het niet altijd om al je argumenten naar voren te brengen, omdat je wordt overvallen door de tegenpartij? Mis je jouw overtuigingskracht en is er een grote kans dat je dan weleens geld hebt laten liggen? Of misschien heb je een toezegging gedaan waar je achteraf spijt van had? Onderhandelen is een vaardigheid die je kunt oefenen. En je overtuigingskracht is een belangrijk onderdeel hierin.

De tools voor een succesvolle onderhandeling

Als je alle tools in handen hebt, heb je nooit meer het gevoel dat je ergens in bent getrapt. Tijdens de tweedaagse training Overtuigend onderhandelen leer je alles over de onderhandelfases en doeltreffende onderhandeltechnieken.  Na een training bij ons weet je hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Niets is zo fijn als rustig en goed voorbereid naar de onderhandeltafel gaan. Dat is het rendement van deze training.

Schrijf je in voor de onderhandeltraining en beheers het volgende:

 • Onderhandelen met overtuiging
 • Herken en pareer vuile onderhandeltrucs
 • Doeltreffend onderhandelingen sturen
 • Snel en effectief reageren op onverwachte wendingen
 • Sterke argumentatie in jouw voordeel gebruiken
 • Ontwikkel je eigen onderhandelstijl

Meer verdieping?

Wil je meer leren over het toepassen van overtuigingskracht in de werkomgeving? Wil je ook werken aan je leiderschapskwaliteiten? Volg dan de Leergang leiderschapscommunicatie. In dit programma volg je naast de training onderhandelen ook twee andere trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Communicatievaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.

Overtuigend onderhandelen programma en onderdelen

Deze onderhandeltraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 van Overtuigend onderhandelen zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed? Of waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook vragen we je om een actuele onderhandelingscasus mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak herken jij elke onderhandeltactiek en kun je je voorbereiden om zo de beste uitkomst te bereiken.

Deze stappen maken van jou een goede onderhandelaar

Dag 1: De geheimen van overtuigingskracht

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht tijdens onderhandelingen
Opwarm-oefening: Verdeel de erfenis

De 7 onderhandelfasen
Oefening: do’s en don’ts bij de onderhandeling

Effectieve onderhandelmethodes
Oefening: de Harvard-methode en het model van Mastenbroek

Constructief discussiëren
Oefening: De juiste argumenten en tegenargumenten op het juiste moment

Dag 2: Aan de slag met praktijkgerichte onderhandelcases

Onderhandeltrucs ontmaskeren en pareren
Oefening: herken de list en buig hem om

Drogredenen weerleggen tijdens de onderhandeling
Oefening: Herken de drogreden en weerleg hem

Je persoonlijke onderhandelstijl ontwikkelen
Oefening: Houd de controle met je eigen stijl

Omgaan met verschillende onderhandelaars
Oefening: Herken de stijl van de tegenpartij en weet wat zij belangrijk vinden

Tot slot: alles toepassen in verschillende onderhandelcases

Onderhandelen oefenen met persoonlijke coaching

Om een onderhandeling slim aan te pakken is het handig om veel te oefenen. Het helpt om dit te doen met veel persoonlijke aandacht van één trainer. Juist met zulke gerichte persoonlijke aandacht breng je beter jouw kwaliteiten en valkuilen in kaart. Tijdens een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt. Dit is volledig afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen. Samen oefen je het onderhandelen totdat je vol overtuiging de onderhandeling instapt.

Gratis Oefenavonden

Wil je jouw onderhandelkwaliteiten blijven onderhouden? Blijf onbeperkt de geleerde technieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw onderhandelkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de training Overtuigend onderhandelen geschikt?

De training ‘Overtuigend onderhandelen’ is bedoeld voor mensen die in hun werk regelmatig, in de breedste zin van het woord, moeten overtuigen bij een onderhandeling. Denk aan een situatie waarin je met collega’s in een projectgroep werkt en samen moet beslissen hoe het project moet worden afgerond. Maar ook aan verkoopgesprekken met klanten of een boardroom meeting waarbij je de partners wil overtuigen om jouw idee te implementeren.

Effectief onderhandelen in het bedrijfsleven

Overtuigend onderhandelen is zowel interessant als je meer wilt leren over het meeste uit een onderhandeling krijgen. In het bedrijfsleven ben je altijd op zoek naar de beste win-win situatie. Of het nu gaat om een onderhandeling met klanten, of het onderhandelen met het hoger management. Dit zijn vaardigheden die in het bedrijfsleven goed van pas komen en die je in eindeloos veel situaties kunt inzetten. Tijdens de training Overtuigend onderhandelen gebruik je juist eigen casussen, om het leerproces zo dicht mogelijk bij de praktijk te houden.

Waarom een training Overtuigend onderhandelen bij ons?

In onze training ‘Overtuigend onderhandelen’ komen verschillende benaderingswijzen aan bod. Van het onderste uit de kan halen tot het vinden van een win-win situatie. Maar ook hoe je te werk gaat als team in een onderhandeling. Bij al deze situatie is het belangrijk dat je overtuigend overkomt. Dit is dé specialiteit van onze trainers. Zij zijn expert op het gebied van overtuigingskracht.

Handige commerciële vaardigheden

Tijdens het onderhandelen kun je verschillende rollen aannemen en dat vergt een aantal handige commerciële vaardigheden. Door verschillende rollen aan te nemen komen jullie tot het gewenste resultaat. Onze enthousiaste trainers denken graag mee met jouw praktijkgerichte casussen en helpen je met het ontwikkelen van de hierbij passende vaardigheden. Na deze onderhandeltraining herken jij elke dirty trick. Van welk onderhandelpersonage het ook komt, onze trainers leren je precies hoe je hiermee moet omgaan.

Ook na de training blijven oefenen!

Na de training kun je blijven oefenen met het onderhandelen en de dirty onderhandel trics door naar onze oefenavonden te komen. Enthousiast geworden? Kijk alvast op ons Youtube-kanaal.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse onderhandeltraining

Ga jij voor een onderhandeltraining bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Overtuigend onderhandelen: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Overtuigend onderhandelen + persoonlijke coaching*:   € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om jouw onderhandelkwaliteiten tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).  Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Overtuigend onderhandelen

De training Overtuigend onderhandelen is een tweedaagse cursus. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Overtuigend onderhandelen

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X