Debatteren voor professionals

235 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Ontwikkel jouw verbale communicatie in de training
Debatteren voor professionals

Kom je tijdens een discussie niet altijd op de juiste reactie? Maar weet je een uur later precies wat je had willen zeggen? Ben je wel eens gefrustreerd dat je gelijk hebt maar je je collega’s hier niet van weet te overtuigen? In de training Debatteren voor professionals werk je aan je verbale overtuigingskracht en leer je snel en doeltreffend op anderen te reageren.

Leer in twee dagen mondeling overtuigen

Heb je vaak het gevoel dat anderen je ‘klemzetten’ tijdens een vergadering of onderhandeling? Heb je moeite met het overtuigen van je collega’s of anderen van jouw ideeën en plannen? Of kom je tijdens een discussie niet altijd op de juiste reactie? Schrijf je dan in voor de training Debatteren voor professionals. Zo leer jij als moderne professional nog beter overtuigend te communiceren en reageren.

Vergroot jouw overtuigingskracht

In deze debattraining leer je in twee dagen vol zelfvertrouwen te overtuigen. Leer  spanning om te zetten in ontspanning zodat je straalt tijdens je presentatie. Je leert ook om drogredenen te herkennen en te weerleggen. En hoe je met jouw argumenten iemand voor je wint in een gesprek. Allemaal elementen die je nodig hebt om jouw overtuigingskracht te vergroten. In de training Debatteren voor professionals leer je:

 • Overtuigend spreken met zelfvertrouwen
 • Gelijk hebben en ook krijgen
 • Sterk argumenteren
 • Goed luisteren en snel reageren
 • Je publiek inspireren
 • Drogredenen herkennen en weerleggen

Meer verdieping?

Wil je meer dan alleen maar een debattraining? En ben je op zoek naar nog meer verdieping? Wil je ook werken aan je leiderschapskwaliteiten? Volg dan de Leergang leiderschapscommunicatie. In dit programma volg je drie trainingen die je helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Communicatievaardigheden die je moet bezitten om niet alleen het beste in jezelf te ontdekken, maar ook het beste uit je team te halen.

Debatteren voor professionals programma en onderdelen

Deze debattraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. De tweede dag vraagt de trainer naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Heb je in de tussentijd kunnen werken aan je overtuigingskracht?Ging dit goed? Is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag staan jouw aandachtspunten centraal, zodat je verder kunt bouwen aan je overtuigvaardigheden.

Dit zijn de 8 stappen die van jou een overtuigende debater maken:

Dag 1: Onderscheid de verschillende communicatiestrategieën

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Wie wil ik eigenlijk overtuigen?
Oefening: Focus op de beslisser

Stap 2: Spreken met autoriteit: Versterk je non-verbale presentatie
Oefening: Gebruik je stem en de stilte

Stap 3: De beste voorbereiding op een discussie of debat
Oefening: Bouwstenen voor een helder en aantrekkelijk betoog

Stap 4: De kracht van stijlfiguren
Oefening: Pakkend spreken en snel reageren in debatten

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2: Verbale overtuigingskracht

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Slim en behendig argumenteren
Oefening: Standaardgeschilpunten model

Stap 6: Discussietrucs tackelen
Oefening: Drogredenen tactisch weerleggen – Doorsta het drogredenenvragenvuur

Stap 7: Zelfreflectie na het videodebat
Oefening: Het videodebat – Leer van jezelf en anderen en ontvang persoonlijke tips

Stap 8: De finale
Finale debatoefening: Gebruik alle geleerde technieken en overtuig de beslisser

Debatten oefenen met persoonlijke coaching

Als moderne professionals is het handig om te weten waar jouw kansen en valkuilen liggen als het aankomt op je overtuigingskracht. Kies voor een extra persoonlijke coaching naast jouw training om nog dieper in te gaan op de stof. Oefen met jouw overtuigingskracht in een één-op-één sessie met één van onze trainers. Tijdens een persoonlijke coaching wordt er vooraf met jou een programma opgesteld. Dit is volledig afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en wensen.

Gratis Oefenavonden

De training is afgerond en de theorie begrijp je. Maar nu begint het pas, want door te blijven oefenen vergroot je echt jouw overtuigingskracht. Blijf onbeperkt jouw verbale communicatie ontwikkelen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw debatkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de debattraining geschikt?

De training ‘Debatteren voor professionals’ is interessant voor iedereen die haar/zijn boodschap beter over wil laten komen. En voor professionals die effectief willen reageren in elke situatie. Of het nu een vergadering of een verkoopgesprek is, de kracht van je verbale communicatie is hier essentieel in.

Communicatiestrategieën voor moderne professionals

Als moderne professional wil je jouw persoonlijke communicatiestrategie verbeteren. Je wil jouw eigen argumenten goed naar voren brengen, ingaan op de kern van wat de ander zegt en samen tot constructieve gesprekken komen. Zodat je nooit meer achteraf denkt: “dát had ik moeten zeggen.” Leer in twee dagen overtuigender communiceren tijdens de training ‘Debatteren voor professionals’.

Waarom Debatteren voor professionals bij ons?

Debatteren voor professionals is onze originele training. We hebben deze 20 jaar geleden ontworpen omdat we geloven dat iedereen baat heeft bij de vaardigheden die je opdoet als je goed leert debatteren. Het begint bij de verschillende soorten argumenten, het structureren van je presentatie, het herkennen van drogredenen en het goed inzetten van framing. Onze bevlogen trainers staan te springen om je te helpen met het ontwikkelen van jouw debatkwaliteiten.

20 jaar debatkennis in huis

We hebben al duizenden professionals geholpen om hun boodschap beter over te brengen in allerlei soorten situaties om zo hun doelen te behalen. Al onze trainers hebben een debatachtergrond en zijn naast trainer ook debatleider.

Ook na de debattraining blijven oefenen!

Na afloop van de debattraining kun je bij ons blijven oefenen. We organiseren elke laatste maandag van de maand een gratis oefenavond en hebben een Youtube-kanaal vol inspirerende overtuigtips, zodat je eindeloos jouw debatkennis kunt vergroten.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse debattraining

Ga jij voor een debattraining bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil sparren over een passende training of een persoonlijke coaching boeken neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Debatteren voor professionals: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Debatteren voor professionals + persoonlijke coaching*:      € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om je debat skills tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie). Tijdens de debattraining ontvang je ook onze managementboek.nl bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Een boek vol extra tips en overtuigtechnieken die jij in je dagelijkse bezigheden kunt toepassen. Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Debatteren voor professionals

De training Debatteren voor professionals is een tweedaagse cursus. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Debatteren voor professionals

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X