Bewust beïnvloeden

4.00 out of 5

49 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Ontdek de verschillende beïnvloedingsstijlen tijdens
de training Bewust beïnvloeden

Iedereen heeft het weleens; je doet een aankoop die je niet van plan was. Of je doet een belofte zonder dat je weet waarom je daarmee hebt ingestemd. Grote kans dat je te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsstijlen van Cialdini meester is. Wil jij deze tactiek leren herkennen en beheersen? Goed nieuws: beïnvloeden is een vaardigheid die iedereen kan leren.

Zet de beïnvloedingsstijlen in om iemand te overtuigen

Herken je dit? Je hebt werk van een collega overgenomen zonder dat je weet waarom je daarmee hebt ingestemd. Of je krijgt jouw idee weer niet door de vergadering heen, terwijl je collega bijna moeiteloos zijn plannen laat doorvoeren. Je hebt waarschijnlijk te maken hebt gehad met iemand die de beïnvloedingsstijlen van Robert Cialdini meester is. Wil jij deze communicatietechniek leren herkennen en beheersen? Schrijf je in voor de training Bewust beïnvloeden.

Beïnvloeden met verbale communicatie

Goed nieuws: beïnvloeden is een vaardigheid die iedereen kan leren. Met de beïnvloedingsstijlen kun je gericht een klant of relatie op een positieve manier beïnvloeden en ze in de goede richting sturen. Zet jouw verbale communicatie in om iemand te overtuigen van jouw gelijk of idee.

Versterk je overtuigingskracht met de theorie van Cialdini

Deze tweedaagse overtuigtraining gaat uit van de zeven principes van beïnvloeding. Deze beïnvloedingsstijlen zijn ontwikkeld door Robert Cialdini, dé expert op het gebied van beïnvloeden. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Samen met onze ideeën over overtuigingskracht geven we je stap voor stap handvaten om de beïnvloedingstechnieken in jouw voordeel te gebruiken.

Deze training wordt georganiseerd in unieke samenwerking met het Financieele Dagblad. Leer in twee dagen beïnvloeden in jouw voordeel met deze elementen:

 • Herken beïnvloedingstrucs
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Positief beïnvloeden
 • De 7 principes van Cialdini
 • Versterk je overtuigingskracht
 • Oefen met praktijksituaties

Meer verdieping?

Wil je niet alleen leren om beter je beïnvloedingstechnieken te vergroten, maar ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de Leergang assertief managen. Dit programma vormt een mooie combinatie van Bewust beïnvloeden en twee andere trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

Bewust beïnvloeden programma en onderdelen

Deze overtuigtraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. In je dagelijkse praktijk kun je dan makkelijk de kennis toepassen die je hebt opgedaan in dag 1. De tweede dag is nog meer gericht op de praktijk. Samen met de trainer bespreek je de situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed of waar is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag werk je samen met de trainer aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten. En bouw je verder aan je overtuigvaardigheden.

Dit zijn de 8 stappen die jou bewust maken van beïnvloeding

Dag 1: De geheimen van overtuigingskracht

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht

Stap 1: Sociale bewijskracht
Oefening: Iedereen is het hierover eens

Stap 2: Autoriteit
Oefening: Geen ruimte voor discussie

Stap 3: Schaarste
Oefening: Limited edition

Stap 4: Consistentie en commitment
Oefening: De kracht van herhaling

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2: De beïnvloedingsstijlen van Cialdini in de praktijk

Stap 5: Sympathie
Oefening: Maak het persoonlijk

Stap 6: Wederkerigheid
Oefening: quid pro quo

Stap 7: Eenheid
Oefening: De kracht van samen

Stap 8: De finale – Cialdini op het werk
Finale oefening: Pas alle beïnvloedingsstijlen toe op je eigen casus

Beïnvloeden oefenen met persoonlijke coaching

Wil je mee diepgang na de training beïnvloeden? Wil je jouw overtuigingskracht vergroten door specifiek te werken aan je valkuilen en je kwaliteiten te versterken. Kies dan ook voor een persoonlijke training, waarbij je in een één-op-één sessie met een trainer dieper ingaat op jouw leerdoelen. Met nog meer persoonlijke aandacht kun jij je overtuigingskracht vergroten en je collega’s positief beïnvloeden.

Gratis oefenavonden

Wil je jouw overtuigingskracht blijven versterken? Blijf onbeperkt de geleerde technieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw overtuigkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de training Bewust beïnvloeden geschikt?

Ook jij hebt het vast wel eens; jouw idee wordt tijdens een vergadering geparkeerd terwijl je collega met bijna hetzelfde idee op veel enthousiasme kan rekenen. Het zou zomaar kunnen dat je collega één van de beïnvloedingsprincipes van Cialdini heeft toegepast. Wil jij ook op een positieve manier mensen beïnvloeden en je collega’s overtuigen en je werknemers aanzetten tot actie, volg dan de training ‘Bewust beïnvloeden’.

Verbale communicatie in het bedrijfsleven

Deze training is voor professionals die in hun werk afhankelijk zijn van effectieve en overtuigende verbale communicatie. Van adviseurs tot advocaten, van beleidsmedewerkers tot bestuurders, en van managers tot marketeers. Iedereen heeft te maken met verbale communicatie in het bedrijfsleven. De training Bewust beïnvloeden is zo ingericht dat het breed inzetbaar is.

Waarom een training Bewust beïnvloeden bij ons?

Wij hebben deze training ontworpen omdat wij groot fan zijn van Robert Cialdini en zijn principes. Hij heeft deze in eerste instantie bedacht voor marketingdoeleinden. Maar wij geloven dat ze in veel meer situaties toepasbaar zijn en iedere professional ze goed kan gebruiken.

Bewust beïnvloeden in de praktijk

In de training gaan we ook aan de slag met een casus uit jou eigen praktijk. Wil je het MT jouw goede idee laten invoeren of wil je meer eenheid creëren binnen jouw team? Allemaal mogelijke situaties om mee te oefenen. Door de persoonlijke aandacht van onze trainers en de 20 jaar ervaring op het gebied van overtuigingskracht, herkennen we elke situaties en weten we als geen ander mee te denken in oplossingen.

Ook na de overtuigtraining blijven oefenen!

Na de training kun je blijven oefenen met overtuigen en beïnvloeden. Bijvoorbeeld tijdens onze maandelijkse gratis oefenavonden. Maar we hebben ook een Youtube-kanaal vol tips om mensen op een positieve  manier te beïnvloeden.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse overtuigtraining

Ga jij voor de training Bewust beïnvloeden bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Bewust beïnvloeden: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Bewust beïnvloeden + persoonlijke coaching*:      € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om jouw overtuigkwaliteiten tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).  Persoonlijke aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Bewust beïnvloeden

De training Bewust beïnvloeden is een tweedaagse cursus. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Bewust beïnvloeden

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Burgemeester Gülcherlaan 13
1217 NX in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X