Handboek strategische eventmarketing

Kern van dit boek is vanuit de organisatiestrategie eventbeleid te ontwikkelen en te implementeren. Door het opstellen van een strategisch eventplan overtuig je de directie dat jouw eventbeleid succesvol een substantiële bijdrage levert aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie.

Nieuwe ontwikkelingen als data driven marketing, impactvolle live, hybride én online events, meeting design, digitalisering van het event en de vaardigheden van de eventprofessional van de 21e eeuw worden uitvoerig besproken. Welke rol speelt de crossmediastrategie voor events? En welke customer journey maakt een persona? Hoe bepaal je meetbare doelstellingen en vertaal je die naar een succesvolle eventcampagne. Om dit succes onomstotelijk aan te tonen gaan we in op ROI, Accountability en Effectmeting. Aan de hand van gemeten resultaat bepaal je het eventbeleid voor de toekomst. Om dit beleid op de juiste wijze te kunnen implementeren heb je draagvlak nodig. Daarom wordt ook aandacht besteed aan overtuigend argumenteren en presenteren. Het boek eindigt met richtlijnen voor het schrijven van een strategisch eventplan. De basis voor een succesvolle start van de eventprofessional van morgen!

Dit boek is onder andere geschikt voor de HBO-opleidingen Eventmarketing, Eventstrategie, Creative Business, Commerciële Economie, Communicatie, Marketing, HRM, Bedrijfskunde, Facility Management, Toerisme, Leisure management en Associate Degree Eventmanagement.

Roderik van Grieken schreef een van de hoofdstukken in dit boek. Hierin maakt hij een concrete vertaalslag van verschillende overtuigingstechnieken naar de dagelijkse praktijk van de eventmanager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *