De Debatprijs van de Maand

In Dit is de Dag wordt iedere laatste donderdag van de
maand in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut de ‘Debatprijs van de Maand’
uitgereikt aan iemand die impact heeft gehad op een actueel debat, helder zijn of haar
standpunt heeft verkondigd, en inhoudelijk en met interesse op zijn of haar tegenstanders
heeft gereageerd. In december 2019 wordt de ‘Debatprijs van het Jaar’ uitgereikt.

Wie wint de Debatprijs van het jaar?

Op donderdag 12 december is tijdens het NPO Radio 1-programma ‘Dit is de dag’ van de EO de ‘Debatprijs van het jaar’ uitgereikt door Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut. Dit jaar werden maandelijks 3 kandidaten genomineerd waarvan er steeds 1 de maandprijs won. Deze winnaar leverde een bijzondere bijdrage aan het maatschappelijke debat van die maand. Op 12 december is er teruggeblikt op het debatjaar 2019 met o.a. Lodewijk Asscher en Pierre Valkering tijdens een extra lange uitzending onder leiding van Tijs van den Brink. Lodewijk Asscher ging naar huis met de winst en ontving de ‘Debatprijs van het Jaar’. LEES MEER…

Live-uitzending ‘Debatprijs van het jaar’ en publieksevent

Direct aansluitend aan de live-uitzending vond er een publieksdebat plaats. Het was tijd voor de zaal om in debat te gaan onder leiding van Roderik van Grieken. Het debat brandde los na het kiezen van de volgende stelling: “Klimaatmaatregelen mogen negatieve gevolgen voor de koopkracht van Nederlanders hebben”. Aan het einde van dit publieksdebat werd uit het publiek de beste debater aangewezen. Dit is de persoon die de beste bijdrage heeft geleverd aan het debat.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Nieuwsgierig hoe een debat eraan toegaat? Bekijk hieronder de sfeerimpressie van het publieksdebat van de ‘Debatprijs van het Jaar’. Meer weten over de winnaar van de Debatprijs? Lees hier het artikel terug.

Bekijk onze video’s

Winnaar Debatprijs van februari

Genomineerden Debatprijs van april

Winnaar Debatprijs van oktober

Debatprijs van de maand

Debatprijs van het Jaar

Lodewijk Asscher, fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer. Op de eerste plaats weet hij zijn boodschap meestal beknopt en in begrijpelijke taal over te brengen en spreekt hij vaak uit het hoofd waardoor hij heel goed contact maakt.

November

Mendes Moreira, voetballer Excelsior, vanwege zijn ‘ongelofelijk sterke’ reactie op de racistische spreekkoren door FC Den Bosch supporters.

Oktober

Marianne Thieme, scheidend partijleider van de Partij voor de Dieren voor haar bijdrage aan het maatschappelijk debat sinds 2006.

September

Lodewijk Asscher, fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer, vanwege zijn bijdrage aan de Algemene Politieke Beschouwingen.

Juni

Tuur Elzinga, voorzitter FNV, vanwege zijn rol bij het sluiten van het Pensioenakkoord.

Mei

Frans Timmermans, lijsttrekker PvdA Europees Parlement, vanwege zijn succesvolle verkiezingscampagne.

April

Pierre Valkering, pastoor vanwege zijn openheid en kwetsbare verhaal over zijn seksuele voorkeur en gedrag.

Maart

Thierry Baudet, partijleider Forum voor Democratie, vanwege zijn succesvolle campagne tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.

Februari

Rutger Bregman, historicus en publicist, vanwege het aanzwengelen van het debat over de belastingmoraal van de superrijken.

Januari

Feike Seibesma, CEO van DSM, vanwege zijn oproep aan het bedrijfsleven een actieve rol te vervullen in het debat over klimaatmaatregelen.

*In juli en augustus werd de prijs niet uitgereikt vanwege een zomerstop.

Gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

Bevlogen trainers

Blijven leren en enthousiasmeren

Bewuste focus en maatwerk

X