EEN GOED GESPREK
MET JOUW STAKEHOLDERS

Wil jij als organisatie het gesprek aangaan met je stakeholders? Wij denken
graag met je mee en kunnen je helpen bij jouw brandende vraagstukken.

Relevante input ontvangen vanuit stakeholders

Draagvlak creëren onder achterban

Tot de kern komen van meningsverschillen

Meer informatie ontvangen?

Wil jij als organisatie het gesprek aangaan met je stakeholders? Wil je meer informatie over hoe je dit kunt aanpakken? En wil je over voorbeelden lezen van andere organisaties die jou voor zijn gegaan? Download ons document ‘Een goed gesprek met je stakeholders’ en lees alles over de mogelijkheden.

Start het gesprek met jouw stakeholders

Bespreek de vraagstukken met betrokkenen

Wil jij als organisatie het gesprek aangaan met je stakeholders? Wil je uitleg geven over vraagstukken waar je tegenaan loopt? Wil je input krijgen van leden, betrokkenen of andere geïnteresseerden? Of wil je op een zinvolle manier van gedachten wisselen over meningsverschillen die binnen je organisatie spelen?

Wij denken graag met je mee en kunnen je helpen bij onder andere de volgende vraagstukken:

  • Hoe pak ik de organisatie van deze bijeenkomst(en) aan?
  • Hoe zorg ik ervoor dat er een zinvol gesprek plaatsvindt?
  • Wie is de juiste persoon om deze bijeenkomst te leiden?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de juiste mensen naar mijn bijeenkomst komen?
Eigen debatten organiseren met betrokkenen

Deze organisaties gingen jou voor

het debat met jouw stakeholders

Wij geven jouw inhoud vorm

Hoe ga je om met tegengestelde belangen of een principieel meningsverschil? Hoe zorg je ervoor dat een programma aantrekkelijk is én dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om wat te zeggen? Wat doe je als de emoties hoog oplopen of wanneer een zaal zich juist heel passief opstelt?

Het zijn deze en andere vragen waar wij je in de voorbereiding van een bijeenkomst mee kunnen helpen. Door de jaren heen hebben wij geadviseerd bij allerlei typen organisaties. Onze dagvoorzitters, debatleiders en projectmanagers zijn jaarlijks betrokken bij het ontwerpen, voorbereiden en leiden van meer dan 250 bijeenkomsten. Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van een inhoudelijk vraagstuk naar een goede gesprekvorm.

Wij werken bij ieder project met een ervaren dagvoorzitter/debatleider die jou, samen met een vaste projectmanager, vanaf het eerste moment tot en met de bijeenkomst adviseert en begeleidt.

Onze aanpak

Wij denken graag met je mee

Wij kunnen het beste helpen wanneer wij zo vroeg mogelijk bij het proces worden betrokken. Zo kunnen wij meedenken en jullie adviseren over de aanpak en inrichting van bijeenkomst(en). Maar, staan we jullie ook bij om antwoord te geven op verschillende vraagstukken die kunnen spelen, die hierboven al werden benoemd. De persoon die betrokken is bij de voorbereiding, zal ook altijd de dagvoorzitter of debatleider zijn tijdens de bijeenkomst.

Onze opdrachtgevers zullen meestal de afzender en organisator zijn van de bijeenkomsten. Maar het is ook mogelijk om de organisatie volledig uit handen te geven en ons als onafhankelijke organisator de bijeenkomst vorm te laten geven.

Onze aanpak bij het organiseren van een debat

Actuele voorbeelden

Ministerie van Financiën

Met het Ministerie van Financiën hebben wij een aantal discussiebijeenkomsten georganiseerd over de bouwstenen voor een nieuw belastingstelsel. Staatssecretaris Menno Snel ging het gesprek aan met verschillende stakeholders. Daarnaast hebben we ook in samenwerking met het Ministerie een groot publieksdebat (250 betrokken Nederlanders) georganiseerd als onderdeel van het Democratiefestival.

VodafoneZiggo

Voor VodafoneZiggo zijn wij twee keer per jaar betrokken bij de organisatie van medewerkersbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden alle medewerkers van het bedrijf bijgepraat over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Niet alleen begeleiden onze dagvoorzitters deze bijeenkomsten, maar ze coachen ook de sprekers in hun presentatie.

Nationaal Gemeenteraadsdebat

In samenwerking met het de VNG, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en het Ministerie van Binnelandse Zaken en Koninkrijks Relaties organiseren wij het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Dit is het moment voor raadsleden uit het hele land om met elkaar te debatteren over actuele kwesties in de lokale democratie. Om zo niet alleen ideeën met elkaar te delen, maar ook ruimte te bieden om lastige kwesties aan te kaarten.

Kirsten Voest projectmanager evenementen

Advies nodig?

Neem contact op om te sparren en voor vrijblijvend advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *