Overtuigen door framing

3.8 out of 5

5 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 dag of 1 dagdeel
 • Bedrag € 1465 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte

Overtuigender spreken met de juiste woordkeuze

Wist je dat je met jouw woordkeuze veel invloed kunt uitoefenen op jouw publiek? En dat je daardoor de boodschap van jouw team of de campagne van jouw organisatie kunt versterken? Framing is een machtig middel als je het op de goede manier gebruikt. Ontdek hoe je dat doet in onze incompany training Overtuigen door framing.

Mondelinge overtuigingskracht

Wist je dat jouw woordkeuze impact kan hebben op je overtuigingskracht? Door juist voor het ene woord en niet voor het andere te kiezen, creëer je een bepaald beeld. Of je dit nou bewust of onbewust doet. Je geeft toon en sfeer aan je verhaal en je kunt dit in je voordeel gebruiken om je boodschap te versterken. In de politiek wordt dit veel gebruikt. Zo spreekt de ene partij bijvoorbeeld van de “Sleepwet” terwijl anderen het hebben over ‘Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.’ Maar ook buiten de politiek is dit overal aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de term ‘in between jobs’ die steeds vaker wordt gebuikt in plaats van ‘werkloos.’.

Een sterkere boodschap

In de training word je je bewust van gebruikte frames en hoe je die in jouw voordeel in kunt zetten. Leer hoe je jezelf, je organisatie of jullie campagne het beste neer kunt zetten.

 • Impact van woordkeuze
 • De juiste associaties bij jouw doelgroep
 • Je boodschap kracht bij zetten
 • Zelfverzekerd presenteren
 • Gebruik emotie op de goede manier
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Overtuigen door framing programma en onderdelen

Deze training kan, afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen, in een dag of dagdeel worden gegeven. We gaan hier graag met jullie over in gesprek zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken.  Zo kunnen jullie aan de slag met casussen uit jullie praktijk zodat jullie het framen direct praktisch toe kunnen passen. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Introductie: de onzichtbare kracht van framing

Herken framing in het dagelijks leven
Oefening: Frames herkennen in het bedrijfsleven en de politiek

Hoe kun je framing zelf toepassen?
Oefening: verbeter je boodschap met de juiste framing

Framing & reframing
Oefening: Verbale aikido- tackle andermans woorden

The frame game
Oefening: test je framing-vaardigheden

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training Overtuigen door framing geschikt?

Deze training is speciaal ontworpen voor professionals die impact willen maken op klanten en relaties door middel van woordkeuze. Bijvoorbeeld marketeers die hun campagne kracht willen bijzetten. Maar ook bijvoorbeeld juristen die impact willen hebben op beleidsmakers en de publieke opinie.

Meer impact met mondelinge communicatie

Door middel van framing kunnen jullie sturen hoe anderen tegen jullie boodschap aankijken. Zelfs ervaren adviseurs en onderhandelaars kunnen hun verhaal kracht bij zetten door het kiezen van het juiste frame. Is jullie team mondeling al sterk, maar zijn jullie altijd op zoek naar hoe het nog beter kan? Dan is deze training iets voor jullie.

Waarom een incompany overtuigtraining bij ons?

De kunst van het framen is voornamelijk bekend uit de politiek. Onze trainers analyseren regelmatig het politieke debat en delen jaarlijks de Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen uit. Zij weten daarom als geen ander effectief framing is én hoe je het kunt toepassen buiten de politieke setting.

Praktische inzetbaarheid

Mondelinge overtuigingskracht is onze focus. Onze trainers helpen jullie dan ook graag individueel en als team verder om hier nog sterker in te worden. Ze bereiden zich gedegen voor op de training door middel van een telefonische intake. Op deze manier wordt de training passend gemaakt op jullie situatie en sluit deze goed aan bij de dagelijkse praktijk.

Blijven oefenen met framing

Bovendien bieden wij jullie de mogelijkheid om altijd te blijven oefenen met de kracht van woorden. Dat kan door het bekijken van onze video’s en mee te doen aan onze oefenavonden, waar jij kan testen hoe sterk jouw frame game is.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training Overtuigen door framing

Ga jij voor de incompany training bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
€480 + €985 = € 1.465,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer één dag
€480 + 2x €885 = € 2.250,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘Overtuigen door framing’

De training Overtuigen door framing verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

De data van ‘Overtuigen door framing’

Deze overtuigtraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X