Efficiënt vergaderen

56 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 dag of 1 dagdeel
 • Bedrag € 1700 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Efficiënt en doelgericht als team vergaderen

Vergadert jullie team veel zonder dat er echt knopen worden doorgehakt? Zijn jullie veel van je kostbare tijd kwijt aan lange discussies die niet leiden tot besluiten? Voeren vaak dezelfde mensen de boventoon? En komen anderen niet aan bod? Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is deze incompany Efficiënt vergaderen-training iets voor jullie als team.

Effectief vergaderen met alle deelnemers

Wordt er veel vergaderd binnen jouw team? Zijn jullie veel tijd kwijt aan lange discussies? Worden er nooit knopen doorgehakt en blijven steeds dezelfde onderwerpen terugkomen op de agenda? Het is ook belangrijk dat iedereen actief deelneemt aan de vergadering. Is dat bij jullie team het geval, of zijn het altijd dezelfde die aan het woord zijn? Dit zijn problemen die vaak voorkomen in de vergaderwereld. Maar een efficiënte vergadertraining kan jullie team te hulp schieten.

Constructief discussiëren in een team

In deze training leer je als team om effectiever de tijd te bewaken, constructiever te discussiëren en betere besluiten te nemen. Elke cursist leert welke invloed zij of hij individueel heeft op het vergaderproces. Het resultaat is een positieve sfeer die leidt tot heldere besluitvorming. Met als einddoel meer tijd en energie overhouden op de werkvloer!

 • Een effectieve vergaderagenda
 • Duidelijke tijdsbewaking
 • Constructief discussiëren
 • Betere besluitvorming
 • Een positieve en energieke sfeer in de vergadering
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Efficiënt vergaderen programma en onderdelen

De training kan ook in een dag of zelfs een dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Het conceptprogramma dat van jouw team efficiënte vergaderdeelnemers maakt

Stap 1: De gezamenlijke verantwoordelijkheid
Oefening: Het opstellen van de perfecte vergaderagenda

Stap 2: Het doel van de vergadering
Oefening: De doelstellingen achter het agendapunt

Stap 3: Aankondigen van het agendapunt
Oefening: Kondig het agendapunt aan

Stap 4: Vergaderen met tijdsdruk
Oefening: Een kort en krachtig betoog tijdens een vergadering

Stap 5: Op naar een goed besluit
Oefening: In welke fase zitten we eigenlijk?

Stap 6: Afsluiten van een agendapunt
Oefening: Wat hebben we eigenlijk besloten?

Stap 7: Afsluiten van de vergadering
Oefening: Wat ging er goed en wat kan beter?

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training Efficiënt vergaderen geschikt?

Deze vergadertraining is bedoeld voor een team dat regelmatig vergadert en meer wil halen uit het vergaderproces. Bijvoorbeeld teams die vaak kort overleggen omdat ze werken met de scrum-methode en die hun vergaderingen doelmatig en energiek willen houden. Maar ook voor de marketingafdeling die regelmatig brainstormt en altijd op zoek is naar de beste werkvorm om de creativiteit te bevorderen. En natuurlijk ook voor de (medezeggenschaps-)raad die met elkaar knopen moet doorhakken. Kortom, deze vergadertraining is geschikt voor alle teams die de kunst van het vergaderen onder de knie willen krijgen.

Doelgericht vergaderen in het bedrijfsleven

Omdat de vergadertraining telkens op maat wordt gemaakt, is deze geschikt voor nieuwe én ervaren teams. Teams met jonge professionals, die nog maar net met elkaar werken, kunnen werken aan de basis van vergaderen en de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Teams die al jaren samen zijn kunnen op zoek naar creatieve oplossingen en een frisse blik op vergaderen met elkaar. Het mooie van deze training is dan ook dat je altijd weer bij kunt leren. Want één ding is zeker: het vergaderen blijft een integraal onderdeel van het bedrijfsleven.

Waarom een incompany vergadertraining bij ons?

Onze trainers zijn gespecialiseerd in het op maat maken van jouw vergadertraining. Elke organisatie is tenslotte anders. Wij vinden het daarom belangrijk dat de voorbeelden in de training goed aansluiten bij jouw dagelijkse praktijk. Er is volop ruimte voor individuele feedback én oog voor de dynamiek binnen jullie team. Op deze manier zorgen we ervoor dat je de opgedane vaardigheden meteen de volgende dag in de praktijk kan brengen tijdens het eerstvolgende overleg.

Vergaderen in de praktijk

Voorafgaand aan de training brengen we graag met jullie in kaart wat de huidige situatie is wat betreft vergaderen binnen jullie team. Onze trainers beschikken over een groot arsenaal oefeningen, creatieve werkvormen en vergaderoplossingen. Na het inventariseren van hoe jullie nu vergaderen en wat de wensen zijn, maken ze een programma waar jullie écht iets aan hebben.

Blijven oefenen met vergaderen

Na de training is het natuurlijk belangrijk dat jullie blijven oefenen met de geleerde technieken. Daarom kunnen alle oud-cursisten bij ons terecht op de oefenavonden en kunnen jullie opfristips ontvangen. Natuurlijk kunnen jullie ook op ons YouTube-kanaal terecht voor de beste vergadertips.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training Efficiënt vergaderen

Ga jij voor de incompany vergadertraining bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het opmaat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
€ 500 + € 1.200 = € 1.700,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer één dag
€ 500 + 2x € 1.100 = € 2.700,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel € 1.200,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard € 500,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘Efficiënt vergaderen’

De training Efficiënt vergaderen verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. (dagkaart €15,70).

Adres

Burgemeester Gülcherlaan 13
1217 NX in Hilversum

De data van ‘Efficiënt vergaderen’

Deze vergadertraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X