(Social) mediatraining

3.8 out of 5

15 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 dag of 1 dagdeel
 • Bedrag € 1465 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte

Overtuigend optreden in de media

Het landelijke dagblad dat graag een quote van jullie team wil voor de editie van morgen. Of een cameraploeg die een medewerker komt interviewen. Natuurlijk weten jullie alles van de inhoud, maar hoe voorkom je dat woorden uit hun verband worden gerukt, of dat je helemaal niet uit je woorden komt door kritische of onverwachte vragen? Onze (social) mediatraining helpt jullie team zelfverzekerd en overtuigend op te treden in de media.

Sterkere mediaoptredens met jouw team

Sta jij af en toe of regelmatig de media te woord voor je organisatie? Of heb je nog geen ervaring maar ziet het er naar uit dat je binnenkort voor het eerst een mediaoptreden hebt? Of wil je social media inzetten om jouw boodschap de wereld in te brengen? Deze incompany (social) mediatraining helpt (on)ervaren woordvoerders van een organisatie of politici om goed voor de dag te komen in de media.

Zelfverzekerd omgaan met (social) media

Hoe bereid je je voor op een interview? Hoe maak je je boodschap nieuwswaardig en overtuigend? Hoe reageer je op kritische vragen? Wat is een effectieve inzet van social media en organiseer je dat? Onze trainers helpen jou en je organisatie graag verder met een praktische training waarin vooral veel geoefend wordt met voor jou realistische situaties.

 • Vertrouwd worden met de media
 • Kort en doeltreffend je boodschap overbrengen
 • Krachtig reageren op kritische vragen
 • Hoe je effectief social media inzet
 • Presenteren voor de camera
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Social mediatraining programma en onderdelen

Deze incompany mediatraining bestaat uit minimaal één dagdeel en is uit te breiden tot vier dagdelen. Het gaat hier altijd om maatwerk. Tijdens een telefonisch intakegesprek met de trainer vooraf stellen wij samen met jou een passend programma samen dat maximaal inspeelt op waar de behoefte ligt. Wij gebruiken dit gesprek ook om een aantal goede casus te ontwikkelen die realistisch zijn voor jouw praktijk.

Mogelijke programmaonderdelen

Goede voorbereiding
Oefening: samen met de journalist je interview voorbereiden

Klinkende kernboodschap
Oefening: wat is het belangrijkste dat je wil overbrengen?

Framing
Oefening: hoe kleur ik de boodschap in mijn voordeel?

Effectief reageren
Oefening: daadkrachtig omgaan met kritische vragen

Camera interview
Oefening: Zelfverzekerd presenteren voor de camera

Social Media 1
Oefening: Ontdekken hoe je social media kunt inzetten

Social Media 2
Oefening: Experimenteren met inzet van social media

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany (social) mediatraining geschikt?

Deze (social) mediatraining is bedoeld voor iedereen die regelmatig als woordvoerder optreedt voor een organisatie. Dat kan gelden voor spreekbuizen van commerciële bedrijven, maar ook voor ambtenaren en voor politici. Voor elk team dat wil leren hoe ze beter kunnen reageren als ze de pers (onverwacht) te woord moeten staan. Of voor het team dat juist wil weten hoe ze social media kunnen inzetten om meer naamsbekendheid te krijgen.

Doelgericht trainen en persoonlijk ontwikkelen

De training is relevant voor zowel ervaren als onervaren professionals. We stemmen het programma af op jullie leerbehoefte- of dat nu de basisprincipes van optreden in de media is, of juist die fijne kneepjes voor een betere aanwezigheid op social media.  De training heeft een praktische insteek met vooral veel oefeningen. Vandaar dat wij het liefst werken met kleine groepen of individueel. Persoonlijke feedback staat centraal.

Waarom een incompany mediatraining bij ons?

Onze trainers zijn zelf ervaren sprekers die regelmatig voor een groot publiek spreken en daarnaast sprekers in de media analyseren. Ze hebben dus veel affiniteit met de kunst van het overtuigend optreden in de media en kunnen snel schakelen tussen verschillende scenario’s. Op deze manier hebben ze handige tips en tricks voor spreken op de radio, voor een camera, een voorbereid optreden en een onverwachte persconfrontatie. Zij weten wat er wanneer nodig is en helpen jullie graag verder overtuigender op te treden.

Focus en persoonlijke aandacht

Elke organisatie is anders. Daarom bereiden we de training gedegen voor naar aanleiding van een telefonisch intakegesprek. We zorgen er zo voor dat de oefeningen waarmee jullie aan de slag gaan perfect aansluiten bij jullie praktijk. Je kunt de opgedane tips de volgende dag al in de praktijk gaan brengen.

Nazorg

Na de training is het natuurlijk belangrijk om te blijven oefenen met overtuigend spreken in het openbaar. Daarom zijn al onze oud-cursisten van harte welkom op onze oefenavond, waar je met gelijkgestemden kunt oefenen met debatteren, presenteren en onderhandelen. Daarnaast vind je ook veel tips en media-analyses op ons YouTube-kanaal.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany (social) mediatraining

Ga jij voor de incompany mediatraining bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
€480 + €985 = € 1.465,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer één dag
€480 + 2x €885 = € 2.250,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je 10% korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van de ‘(Social) mediatraining’

De training (Social) mediatraining verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

De data van de ‘(Social) mediatraining’

Deze mediatraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X