Meer invloed met de OR

4 out of 5

7 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 of 2 dag(en)
 • Bedrag € 2250 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte

Effectiever optreden en meer invloed uitoefenen met de OR

Schuift de bestuurder jullie bezwaren soms zomaar opzij, ook nadat jullie je grondig hebben voorbereid? Verwacht jullie achterban weleens dat jullie het in een middagje regelen? Of krijgen jullie steeds meer op jullie bord van de werkgever?  Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is deze incompany training ‘Meer invloed met de OR’ iets voor jullie als ondernemingsraad.

Meer invloed met de OR-leden

Een werkgever die de ondernemingsraad met steeds meer werk opzadelt. De bestuurder die er steeds in slaagt bezwaren van zich af te laten te laten glijden. Of collega’s die verwachten dat de OR ‘het wel even regelt’. De druk die op OR-leden ligt is vaak groot. Hoe houden jullie als team de controle en zorgen ervoor dat jullie met de neuzen één kant op opereren? Hoe overtuig je mensen met verschillende persoonlijkheden en in verschillende rollen? En hoe zorg je ervoor dat je dan jezelf niet voorbij loopt? Deze OR-training beantwoordt deze vragen en reikt jullie de handvatten aan om jullie werk goed te doen.

Krachtig optreden als team

In de training gaan jullie aan de slag met individuele leerdoelen, maar wordt nooit uit het oog verloren dat jullie als een team functioneren. Met de training ‘Meer invloed in de OR’ leer je als team argumenteren, kort en krachtig een punt maken, effectief vergaderen en hoe jullie tot betere besluitvorming kunnen komen.

 • Constructief en efficiënt vergaderen
 • Gestructureerd presenteren
 • Overtuigend in gesprek met verschillende partijen
 • Sterk en strategisch argumenteren
 • De OR functioneert als één orgaan
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

Meer invloed met de OR programma en onderdelen

Elke OR is uniek en heeft te maken met specifieke situaties die relevant zijn in hun medezeggenschapsrol. We gaan hier graag met jullie over in gesprek zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken.  Zo kunnen jullie aan de slag met casussen uit jullie praktijk of zelfs komende vergadering of onderhandeling met de trainer voorbereiden. We denken hierover graag mee. Hieronder vind je een mogelijk programma:

Conceptprogramma

Introductie: de gewenste vergadercultuur binnen de OR

Het doel van vergaderen
Oefening: Het opstellen van de perfecte vergaderagenda

Fasen van besluitvorming
Oefening: in welke fase zitten we eigenlijk?

Overtuigend presenteren
Oefening: be the argument (non-verbale communicatie)

Een betoog helder structureren
Oefening: kop-romp-staart

Overtuigende antwoorden op moeilijke vragen
Oefening: hoe reageer ik op een onverwachte situatie?

Herkennen en pareren van drogredenen
Oefening: herken de drogreden en draai hem om

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training Meer invloed met de OR geschikt?

Is je ondernemingsraad net gekozen en kunnen jullie nog wel wat opstarthulp gebruiken? Of zijn jullie juist al lang bij elkaar en nog op zoek naar tips om efficiënter te werk te gaan? Of zit het er ergens tussenin? In alle gevallen gaan onze trainers graag aan de slag met een passend programma voor jullie OR.

Samen sterker als OR

Deze training wordt voor elke ondernemingsraad op maat gemaakt en is daarom geschikt voor ervaren en minder ervaren OR-leden. Stapsgewijs leren jullie meer over gezamenlijk opereren, betere besluitvorming en meer invloed bij de bestuurder.

Het is ook mogelijk heel gericht aan de slag te gaan met een casus uit jullie praktijk. De trainer bereidt jullie dan gedegen voor op een aanstaande onderhandeling, presentatie of gesprek.

Waarom een incompany OR-training bij ons?

Onze trainers komen dagelijks over de vloer bij sterk uiteenlopende organisaties: van kleine startups tot grote bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen. Wij hebben dan ook ervaring met het trainen van allerlei ondernemingsraden, van onderwijs- tot zorginstellingen en van verzekeraar tot softwareontwikkelaar. We verdiepen ons altijd in jouw organisatie en zorgen ervoor dat de praktijkvoorbeelden ook echt aansluiten bij jouw beleving.

Praktische vaardigheden voor OR-leden

Door ons inzicht in de rol van de OR binnen een organisatie en onze expertise op het gebied van overtuigingskracht zijn onze trainingen praktisch ingericht. Jullie kunnen heel concreet aan de slag met het trainen van vaardigheden zoals vergaderen en onderhandelen.  Zo kunnen jullie je voorbereiden op een overleg met de bestuurder of achterban. Je ziet direct resultaat: meer invloed uitoefenen door de krachten binnen de OR te bundelen.

Blijven oefenen met vergaderen

Voor communicatievaardigheden zoals overtuigend spreken, vergaderen en onderhandelen geldt dat je altijd moet blijven oefenen om je vaardigheden op peil te houden. Voor de OR geldt dat voor jullie samen én individueel. Jullie kunnen daarom terecht voor spreek-, vergader- en onderhandeltips op ons YouTube-kanaal. En natuurlijk is elke oud cursist van harte welkom op onze oefenavond.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training Meer invloed met de OR

Ga jij voor de incompany OR-training bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dag
€480 + 2x€885 = € 2.250,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer twee dagen
€480 + 4x €885 = € 4.020,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel €985,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training is standaard €480,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘Meer invloed met de OR’

De training Meer invloed met de OR verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

De data van ‘Meer invloed met de OR’

Deze OR-training kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X