De integere professional

0 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 1 dag of 1 dagdeel
 • Bedrag € 1700 ex. Btw
 • Locatie op locatie
 • Deelnemers 12
 • Extra Op basis van offerte
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Leer assertief reageren op niet-integere vragen

Krijgt het idee van jullie team niet altijd de aandacht die het verdient? Worden jullie soms afgetroefd terwijl jullie zeker weten dat de inhoud in orde is? Vinden jullie het moeilijk om in korte tijd een klant of leverancier te overtuigen van jullie boodschap? Als deze problemen jullie bekend voorkomen, is deze incompany training Professioneel Pitchen iets voor jullie als team.

Integer te werk als professional

Integriteit op de werkvloer is een belangrijk thema. Natuurlijk weet iedereen wel hoe het hoort, maar zijn er soms toch situaties die moeilijk aan te pakken zijn. Bij een belangrijke klant, of een senior collega, of een leverancier waarvan jullie afhankelijk zijn. Wat doe je dan? Hoe kun je assertief en toch vriendelijk blijven reageren?  Onze training creeert een veilige leeromgeving waarin je met dit soort situaties kunt oefenen.

Integriteit binnen de organisatie

In deze training starten we een discussie die iedereen aan het denken zet. Wat kan wel en wat kan niet door de beugel? We helpen in groepsverband deze normen en waarden scherp onder woorden te brengen. Door het bespreken van een aantal realistische situaties rondom dit thema wordt een stevige basis gelegd om elkaar makkelijker te kunnen aanspreken. Kortom, integriteit is een training waard.

 • Uitgangspunten van integer handelen
 • Valkuilen herkennen en pareren
 • Impact van integriteitskwesties
 • Open en eerlijk het gesprek aangaan
 • Assertief reageren op niet-integere vragen
 • Gratis toegang tot onze oefenavonden

Meer verdieping?

Zoek je een totaalpakket waarin je niet alleen leert om als team doelgerichter te vergaderen, maar ook om beter te onderhandelen en te presenteren? Volg dan de ‘Leergang leiderschapscommunicatie.’ In dit programma volg je als team drie trainingen die helpen om effectief en overtuigend te communiceren. Vaardigheden die je moet bezitten om het beste uit je team te halen.

De integere professional programma en onderdelen

Deze incompany training bestaat uit één hele dag, maar kan ook in twee losse dagdelen of zelfs één dagdeel worden gegeven. Dit is helemaal afhankelijk van jullie wensen en leerdoelen. We gaan hier graag het gesprek met jullie over aan zodat we een op maat gemaakt lesprogramma kunnen maken waar we bijvoorbeeld casussen uit de dagelijkse praktijk in kunnen verwerken. Hieronder vind je een mogelijk programma.

Conceptprogramma

Stap 1: Herkennen van integriteitdilemma’s tijdens het werk
Oefening: Goed/fout of dilemma

Stap 2: De glijdende schaal
Oefening: Onderscheid de verschillende stappen

Stap 3: Hoe te reageren bij integriteitvalkuilen?
Oefening: Blijf alert

Stap 4: Wat zijn de integriteitsnormen binnen jullie organisatie?
Oefening: Kort en krachtig formuleren

Stap 5: Hoe spreken we elkaar aan op gedrag dat aan integriteit raakt?
Oefening: Structuren voor een open gesprek

Stap 6: Gezamenlijke normen en waarden delen en vaststellen
Oefening: Actieplan voor integriteit

Gratis oefenavonden

Blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar jouw team onbeperkt de geleerde technieken kunt oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de overtuigkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de incompany training De integere professional geschikt?

Deze training is voor alle teams die op zoek zijn naar handvatten om assertief te reageren op integriteitskwesties. Voor beginnende professionals, die nog op zoek zijn naar de juiste balans en die nog niet (veel) in aanraking zijn gekomen met situaties waarin hun integriteit in het geding kwam. Maar ook voor meer ervaren krachten, die het klappen van de zweep al kennen maar nog net zoeken naar nieuwe inzichten, tips en tricks.

Praktisch toepasbare handvatten

Omdat wij de training van te voren met jullie afstemmen, zijn de situaties en casussen herkenbaar en aansprekend voor de leden van jullie team. Iedere deelnemer kan werken aan zijn of haar eigen valkuilen. Door de aanwijzingen van de trainer en het uitspelen van realistische scenario’s kun je de opgedane vaardigheden meteen de volgende dag in de praktijk brengen.

Waarom een incompany integriteitstraining bij ons?

Wij zijn al ruim twintig jaar actief in het bedrijfsleven en de (semi-)overheid. Daardoor kennen we de unieke uitdagingen van de moderne professional en snappen dat elke branche tegen andere integriteitsdilemma’s aanloopt. Wij kunnen daardoor putten uit veel verschillende voorbeelden en casussen, zodat we altijd aan kunnen sluiten bij jullie dagelijkse praktijk.

Assertieve communicatie

We leren jullie niet alleen dilemma’s te herkennen, maar geven ook hele praktische tips die jullie helpen assertief te reageren in verschillende situaties. Door effectieve mondelinge communicatie kun je voorkomen dat je in situaties terecht komt waarbij jouw integriteit in het geding komt. Voorkomen is beter dan genezen.

Blijven oefenen met spreken

Natuurlijk is assertieve communicatie een vaardigheid die je moet onderhouden. Daarom kun je op ons YouTube-kanaal overtuigtips vinden en natuurlijk komen oefenen met kort en krachtig spreken op één van onze oefenavonden.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de incompany training De integere professional

Ga jij voor de incompany integriteitstraining bij het Nederlands Debat Instituut? Onze tarieven zijn opgebouwd uit twee delen: voorbereiding (de telefonische intake met de trainer en het op maat gemaakte lesplan) en uitvoer (de training). Bekijk de pakketten hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching voor jouw team neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
€ 500 + € 1.200 = € 1.700,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden).

Voorbereiding + uitvoer één dag
€ 500 + 2x € 1.100 = € 2.700,-
Dit is inclusief studiemateriaal en uitgebreide begeleiding na de training (e-learning traject én de maandelijkse oefenavonden). Normaal gesproken is een dagdeel € 1.200,- maar met twee dagdelen of meer ontvang je € 100,- korting per dagdeel.

Voorwaarden voorbereiding incompany training

De voorbereiding voor een training kost standaard € 500,- ongeacht de duur van de training. Dit bedrag zit verwerkt in de bovenstaande bedragen. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. We sturen je graag een op maat gemaakte offerte. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).

De locatie van ‘De integere professional’

De training ‘De integere professional’ verzorgen wij als incompany programma: een training voor groepen van maximaal 12 deelnemers en bij jou op locatie. Ook is het mogelijk de training te laten verzorgen op de mooie trainingslocatie van het debatinstituut in Hilversum. Deze is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Burgemeester Gülcherlaan 13
1217 NX in Hilversum

De data van ‘De integere professional’

Deze integriteitstraining kan op elk moment (op basis van beschikbaarheid) en op elke locatie in Nederland worden gegeven. We adviseren groepen van minimaal 4- en maximaal 12 personen. Voor grotere groepen kun je ervoor kiezen om twee trainers in te zetten of de training te transformeren naar een workshop.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X