Leergang assertief managen

0 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 6 dagen
 • Bedrag € 3499 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra 1 x persoonlijke coaching
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Vergroot jouw assertiviteit en ontdek je
eigen communicatiestijl

Ontdek de Leergang assertief managen en leer de kunst van inspirerend leiderschap. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen communicatiestijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingssessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

Ontwikkel jouw eigen leiderschapsstijl

Als moderne professional sta je middenin je organisatie. Je bent druk met je dagelijkse taken maar daarnaast voel je je verantwoordelijk voor het goed functioneren van je team. Je wil assertief zijn en goede ideeën bijdragen tijdens vergaderingen. En je wil jezelf blijven ontwikkelen.

Assertief jezelf presenteren

Ook wordt er van je verwacht dat je presentaties geeft en het bedrijf vertegenwoordigt tijdens netwerkevenementen. Dat zijn een hoop verschillende vaardigheden. Als je van nature geen extravert persoon bent, kan het nog wel eens lastig zijn om altijd ‘aan te staan’ en jezelf en je bedrijf te presenteren.

Impact maken op jouw team

De leergang assertief managen is een combinatie van drie trainingen waarin beïnvloeden, presenteren en profileren centraal staan. Wil je meer impact maken op jouw team? Tijdens deze leergang leer je  assertiever te zijn zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

Leer assertief managen door de bijzondere combinatie van 3 trainingen.

 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Vergroten assertiviteit
 • Positief beïnvloeden
 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • Ontdek hoe je jezelf wilt profileren

Meer verdieping?

Boek bij elke training een passende persoonlijke coaching. Voor meer diepgang van de trainingselementen: profileren, beïnvloeden en presenteren, kun je per onderdeel een extra coaching aanvragen. Tijdens een persoonlijke coachingssessie ga je één-op-één met een trainer aan de slag met jouw specifieke persoonlijke leerdoel.

Assertief managen programma en onderdelen

De leergang bestaat uit drie tweedaagse trainingen en een afsluitende persoonlijke coachingsessie. Je kunt de trainingen volgen op basis van je eigen agenda maar wij adviseren de volgende volgorde:

Persoonlijk profileren

Je werkt aan het vergroten van je zichtbaarheid en assertief communiceren. Dit doe je door je persoonlijke stijl beter te begrijpen en deze te versterken. Je hoeft niet extravert te zijn om impact te maken. Met deze training leer je hoe je profileringsstrategieën in jouw voordeel in kunt zetten.

 • Vergroot je assertivitiet
 • Creëer een persoonlijk actieplan

Overtuigend presenteren

In deze training leer je structuren die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek, en zo een beeld neerzet dat je boodschap versterkt.

 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Bewustwording van houding en stem

Bewust beïnvloeden

Dé expert op het gebied van beïnvloeden is de Robert Cialdini. Zijn methode is gebaseerd op menselijke communicatie en sociaal gedrag. Deze training is geïnspireerd door zijn 7 principes van beïnvloeding. Hier voegen wij onze eigen ideeën over overtuigingskracht aan toe. Zo geven we je stap voor stap handvaten om met beïnvloedingstechnieken je doelen naar je hand te zetten.

 • Beïnvloeding ontkrachten en omdraaien
 • De 7 principes van Cialdini

Jezelf krachtig presenteren met persoonlijke coaching

Wil je jezelf krachtig presenteren binnen jouw team en op de werkvloer? Om meer zichtbaarheid te tonen binnen jouw bedrijf, begin je met ontwikkelen van je eigen leerdoelen. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw wensen. Op deze manier leer je niet alleen zelfverzekerd presenteren, maar ook je angsten overwinnen en zelfs plezier te hebben in de kunst van het presenteren.

Gratis Oefenavonden

Wil je verder oefenen met het vergroten van je assertiviteit? Blijf onbeperkt oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw opgedane kennis altijd opfrissen tijdens deze oefenavonden. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je keer op keer scherp en zelfverzekerd voor het publiek staat.

Voor wie is de training assertief managen geschikt?

Deze training is met name interessant voor professionals die zichzelf al hebben bewezen maar toch nog wat steviger in hun schoenen willen staan. Mensen met een verantwoordelijke functie die meer uit zichzelf willen en kunnen halen. Wil je zichtbaarder zijn in jouw team of op de werkvloer? De Leergang assertief managen is dan de gepaste training voor jou.

Assertiviteitstraining voor managers

Je bent een belangrijke schakel in de organisatie. Druk met je eigen takenpakket maar ook betrokken bij de voortgang en sfeer binnen je team. Je vindt het daarom belangrijk om actief bezig te zijn met vernieuwing en kritisch naar elkaars werk te kijken. Ook ben je regelmatig op netwerkbijeenkomsten en geef je presentaties. Al deze taken zijn uitdagend en belangrijk voor managers. Als je van nature geen extravert persoon bent, kan het nog wel eens lastig zijn om altijd ‘aan te staan’ en jezelf en je bedrijf te presenteren. In deze combi assertiviteitstraining leer je hoe je dit op een succesvolle- maar vooral ook een ontspannen manier kunt doen.

Waarom een training assertief managen bij ons?

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor managers die niet alleen aan hun “harde vaardigheden” willen werken, maar juist ook aandacht willen besteden aan hoe ze overkomen.

Werk samen met onze betrokken trainers

Inhoud is ontzettend belangrijk binnen een managementrol. Vaak zijn het dan ook de inhoudelijke experts die doorgroeien naar een managementrol. Maar juist deze mensen kunnen vaak wel wat hulp gebruiken bij het presenteren van hun boodschap. Dit is waar onze trainers je als geen ander kunnen helpen. Zij helpen je om op basis van inhoud en je persoonlijke stijl, een goede presentatie neer te zetten.

20 jaar kennis van leiderschapsstijlen

Hoe krijg je mensen mee en hoe zorg je ervoor dat je zichtbaarder bent? Met 20 jaar kennis en ervaring in huis, weten wij veel van verschillende leiderschapsstijlen. Belangrijk daarbij is het vinden van een stijl die passend is bij jou. Onze trainers kijken verder dan de theorie, maar gaan samen met jou opzoek naar wat passend is in jouw praktijk.

Blijven oefenen en ontwikkelen?

Leren en ontwikkelen houdt niet op na een training. Het belangrijkste is te blijven oefenen en doen. Daarom bieden wij een onbeperkt oefentraject aan. Vind je het ook belangrijk om na de training te blijven leren en ontwikkelen? Bekijk dan ons Youtube-kanaal of kom naar één van onze gratis oefenavonden.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de ‘Leergang assertief managen’

Kies hieronder jouw gewenste pakket van de Leergang assertief managen. Vragen over de trainingen? Of wil je een extra persoonlijke coaching? Neem dan vooral contact met ons op.

Leergang assertief managen: € 3.499,-

Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, één keer een persoonlijke coaching, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Leergang assertief managen + extra persoonlijke coaching: € 4.127,-

Kies voor nog een extra persoonlijke coaching. Zijn er specifieke vraagstukken waar je mee zit na het volgen van één van de trainingsonderdelen? Een extra persoonlijk coaching zorgt ervoor dat jij met de trainer nog meer de diepte in kunt. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingsessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).  Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Assertief managen

De leergang assertief managen bestaat uit 3 trainingen; Persoonlijk profileren, Overtuigend presenteren en Bewust beïnvloeden. In totaal zijn er 6 trainingsdagen. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Assertief managen

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar.Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

X