Media- en cameratraining

4 out of 5

1 mensen hebben deze training beoordeeld

  • Duur 1 of 2 dagdelen
  • Bedrag € 895 ex. Btw
  • Locatie op locatie
  • Deelnemers 10
  • Extra Op basis van offerte

Media- en cameratraining

Zoek je een training waardoor de raadsleden vol zelfvertrouwen voor de camera gaan staan? Dan is deze training echt iets voor de raad. Naast inzicht in het medialandschap krijgen zij ook meer zelfvertrouwen voor de camera. Met deze training krijgen zij handvatten aangereikt om met de media en de draaiende camera om te gaan.

Media- en cameratraining

Ben je in je dagelijkse werk afhankelijk van heldere en overtuigende communicatie? Moet je je boodschap goed over brengen aan burgers, media, raad en college? Zoek je handvatten om nog overtuigender over te komen op camera? In deze media- en cameratraining geven we antwoord op deze vragen. Deelnemers leren beter om te gaan met de camera, een overtuigendere presentatie neer te zetten en de boodschap af te stemmen op het juiste publiek.

Werk aan je persoonlijke presentatie

Raads- en collegeleden leren in deze training inzicht te verkrijgen in het medialandschap. Daarnaast verbeteren ze de persoonlijke presentatie, in het bijzonder voor de camera. Ook leren we de deelnemers omgaan met de pers en lastige vragen. Door veel te oefenen voor de camera worden de deelnemers zich bewust van lichaamshouding. Door onverwachte vragen te stellen leren ze tevens te improviseren en toch regie te houden.

  • Oefenen met echte opnames
  • Verkrijg inzicht in het medialandschap
  • Omgaan met lastige vragen
  • Bewust van lichaamshouding en non-verbale elementen
  • Leer te improviseren

Meer verdieping?

Ben je op zoek naar meer verdieping naast de training. Denk dan aan een professionele externe blik op de raads- en/of commissievergadering. Loopt de besluitvorming vaak vertraging op? Zijn er bepaalde zaken die misgaan maar kun je er net niet achter komen waar dit nu doorkomt? Onze vergaderscan biedt graag met concrete en praktische om je vergadering te verbeteren.

Programma media- en cameratraining

De media- en cameratraining bestaat uit drie verschillende blokken. In het eerste blok kijken we naar de non-verbale presentatie. Hoe komt je als raads- of collegelid over op camera? Hierbij staat ook bewustwording en het belang van bijvoorbeeld stemgebruik en houding centraal. In het tweede blok wordt verder ingegaan op overtuigingskracht en het opzetten van een gestructureerd betoog. Ten derde worden er opnames gemaakt van de deelnemers en leren ze o.a. te improviseren bij onverwachte wendingen.

Aan de slag met de media- en cameravaardigheden

1. De non-verbale presentatie-elementen
Waar kunnen we een zelfverzekerde of onzekere presentatie aan af lezen? We oefenen gedurende dit blok specifiek de elementen van de non-verbale presentatie. Daarnaast kijken we naar voorbeelden van sprekers die dit effectief inzetten.

2. Structuur in een betoog of debat-bijdrage aanbrengen
We kijken naar enkele concrete handvatten die helpen structuur in het betoog of debatbijdrage aan te brengen. Het nummeren en labelen van onderdelen van het betoog en/of argumenten komen hierbij ruim aan bod. We oefenen eerst met stellingen, en daarna met de eigen bijdragen van deelnemers.

3. Opnames maken
Als laatste stap maken we opnames van de deelnemers, die zij op een later tijdstip ook kunnen terugkijken. Direct na deze interviews wordt er nog teruggekeken en geven de trainers feedback: wat kan er nog verbeterd worden om nóg overtuigender te spreken?

Gratis oefenavonden voor de deelnemers

Wij geloven in het adagium: blijven oefenen is de sleutel tot succes. Daarom organiseren wij maandelijks een gratis oefenavond waar de deelnemers onbeperkt de geleerde technieken kunnen blijven oefenen. Iedereen die eerder bij ons een cursus heeft gevolgd is welkom om de debat en vergaderkennis op te frissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de debat- en vergadertraining geschikt?

Deze training is voor lokale politici (raads- en collegeleden) die wel eens voor de camera verschijnen en hun presentatie willen verbeteren. In elke raadszaal hangt tegenwoordig een camera en deze openbare beelden verschijnen overal. Hoe ga je hier als individu mee om? Kortom, voor een ieder die zijn media- en cameravaardigheden wil verbeteren.

De griffie en het College van B&W

Het is altijd mogelijk dat de griffie, of leden hiervan, en het College van B&W aanschuiven. Voor deze laatste groep verzorgen wij ook losse trainingen. Zo verzorgen wij voor het College ook media- en presentatietraining. Voor meer informatie hierover; schroom niet om contact met ons op te nemen.

Waarom een debat- en vergadertraining bij ons?

Een gemeenteraadstraining bestaat uit korte theorieblokken en heel veel oefening. Hierbij staat gerichte en persoonlijke feedback centraal. Wij geloven dat aan de slag met ervaringen uit de praktijk juist de leerkwaliteit enorm vergroot. Samen zorgen we ervoor dat jullie succesvol een debat doorstaan en efficiënt kunnen vergaderen.

Onze expertise in de raad

Al sinds de invoering van dualisme trainen we gemeenteraden, individuele partijen en colleges in overtuigingskracht. Of dat nu op het gebied is van debatteren, voorzitten of mediaoptredens. Zo zijn we sinds de laatste verkiezingen in 2018 betrokken geweest bij de inwerktrajecten in meer dan tachtig gemeenten. En adviseren we verschillende gemeenteraden over hun vergadersysteem. Wij zijn trots op onze kennis en samenwerking over en in de raad. En denken dan ook graag mee met jouw wensen.

Het Nationaal Gemeenteraadsdebat voor alle raadsleden

Al twee edities organiseerden wij het Nationaal Gemeenteraadsdebat. Wij vinden het belangrijk dat raadsleden uit het hele land met elkaar in gesprek blijven gaan. Daarom organiseerden wij deze dag waarop alle raadsleden met elkaar debatteren over actuele en landelijke thema’s. Een impressie van de editie van 2018 is hier te zien. Inschrijven en op de hoogte blijven van deze bijzondere dag kan via de volgende link.

Blijven oefenen met debatteren en vergaderen

Na de gemeenteraadstraining is het natuurlijk belangrijk dat jullie blijven oefenen met de geleerde technieken. Daarom kunnen alle oud-cursisten bij ons terecht op de oefenavonden en ontvangen jullie opfristips. Natuurlijk kunnen jullie ook op ons YouTube-kanaal terecht voor de beste vergadertips.

De prijs van de media- en cameratraining

Ben je nu enthousiast geworden over deze training? Onze tarieven zijn opgebouwd uit dagdelen. Bekijk de verschillende mogelijkehden hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je deze training voor jouw raads- of collegeleden neem dan vooral contact met ons op.

Voorbereiding + uitvoer één dagdeel
De media- en cameratraining kost per dagdeel € 895,- en kan plaatsvinden op een externe locatie. We nemen zelf opname apparatuur mee en we werken het liefst met lokale casussen. Onze prijs per dagdeel is exclusief reiskosten en btw. De reiskosten bedragen € 0.50 per kilometer vanaf onze locatie in Hilversum.

Voorwaarden gemeentetraining

De tarieven voor gemeentetrainingen worden berekend per dagdeel. Als in ons telefonische gesprek blijkt dat er veel meer of minder voorbereiding nodig is, dan kan dit tarief afwijken. Wij rekenen daarnaast geen avond- of weekendtoeslag. Onze tarieven zijn inclusief trainingsmaterialen, digitale handout, opfristips per e-mail en gratis toegang tot onze oefenavonden. Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten). Wij denken graag met je mee en sturen je graag een op maat gemaakte offerte.

De data en locatie van de media- en cameratraining

We kijken graag met jou naar een passende datum waarop één van onze gemeentetrainers zou kunnen langskomen. Deze training kan op elk moment in de week worden gegeven. We adviseren bij deze training groepen van ongeveer 10 personen. Op deze wijze kunnen we ervoor zorgen dat iedereen persoonlijke en gerichte feedback krijgt. Daarnaast kan iedereen ook veel oefenen, zowel met elkaar als voor de camera.

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Marlou Jager Projectmanager Gemeenten

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

Gemeentetips ontvangen?

Wil je meer leren over debatteren en vergaderen in de raad? Meld je gratis aan voor de gemeentetips en ontvang maandelijks handige video’s en exclusieve uitnodigen voor de expertmeeting en masterclass.

X