Persoonlijk profileren

4 out of 5

6 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk

Laat jouw kwaliteiten beter tot zijn recht
komen door de training Persoonlijk profileren

Heb je wel eens het gevoel dat je wordt overschaduwd door collega’s die harder schreeuwen? Of dat mensen je wel weten te vinden als sparringpartner maar vergeten op het moment dat er ‘credits’ uitgedeeld worden? In de tweedaagse training Persoonlijk profileren werk je aan het vergroten van je zichtbaarheid en assertief communiceren.

Leer jezelf sterk en zichtbaar profileren

Ben je omringd door collega’s die harder schreeuwen dan jij? Worden jouw plannen niet altijd gehoord, terwijl ze inhoudelijk wel sterk zijn? Ben je eerder afwachtend dan dat je graag in het centrum van de aandacht staat? Herken je jezelf hierin? Hoogstwaarschijnlijk krijg je hierdoor minder vaak de complimenten of de credits die je wel verdient. Dat is onterecht, want juist jouw stem moet gehoord worden.

Assertief spreken met verschillende communicatiestijlen

In deze tweedaagse training Persoonlijk profileren werk je aan het vergroten van je zichtbaarheid. Door het toepassen van verschillende communicatiestijlen leer jij assertief communiceren. Dit doe je door je persoonlijke stijl beter te begrijpen en deze te versterken. Je hoeft niet extravert te zijn om impact te maken, maar kan juist je kracht vinden in het zijn van introvert. In de training ‘Persoonlijk profileren’ leer je juist hoe je profileringsstrategieën in jouw voordeel in kunt zetten.

 • Ontdek hoe je jezelf wilt profileren
 • Vergroot je assertiviteit
 • Creëer een persoonlijk actieplan
 • Leer sterk online profileren
 • Overtuigend presenteren
 • Uitstraling en kleding

Meer verdieping?

Wil je naast jezelf krachtig profileren ook meer verdieping op het gebied van assertiviteit? Volg dan de Leergang assertief managen. Dit programma vormt een mooie combinatie van Persoonlijk profileren in combinatie met twee andere trainingen waarin presenteren en beïnvloeden centraal staan. Je leert overtuigen en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

Persoonlijk profileren programma en onderdelen

De training Persoonlijk profileren bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Alles wat je leert over communicatiestijlen op dag 1 kun je direct toepassen in de praktijk. De tweede trainingsdag gaan we dieper in op situaties waarin je het eerdere lesmateriaal hebt toegepast. Wanneer heb jij meer assertiviteit getoond en hoe werd dit ontvangen? Waarom ging dit goed of waar is er nog ruimte voor verbetering? Tijdens de tweede dag werk je samen met de trainer aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten. En bouw je verder aan het krachtig profileren van jezelf.

Dit zijn de 8 stappen die je helpen bij het persoonlijk profileren

Dag 1: Jezelf zichtbaar en krachtig presenteren

Introductie: Kennismaking

Stap 1: Hoe kom ik over?
Oefening: Pitch jezelf

Stap 2: Persoonlijk actieplan
Oefening: Oefen met een concreet voorbeeld uit je actieplan

Stap 3: De overtuigende spreker
Oefening: Reflecteer en analyseer: wat zijn je sterke punten

Stap 4: Online profileren
Oefening: Experimenteren met beeld

Samenvatting en persoonlijke feedback

Dag 2: Gesprekstechnieken die je assertiviteit vergroten

Opfrisser van dag 1

Stap 5: Omgaan met weerstand
Oefening: Gesprekstechnieken om mensen voor je te winnen

Stap 6: Uitstraling
Oefening: Mini-college over kleding en presentatie

Stap 7: Weerstand omzetten in draagvlak
Oefening: Sluit geen compromis

Stap 8: De finale
Oefening: Concretiseer je persoonlijke actieplan

Profileren oefenen met persoonlijke coaching

Wil je mee diepgang na de training profileren? Heb je behoefte aan meer persoonlijke aandacht om specifiek te werken aan je valkuilen en je kwaliteiten te versterken. Kies dan ook voor een persoonlijke training, waarbij je in een één-op-één sessie met een trainer dieper ingaat op jouw leerdoelen. Met nog meer persoonlijke aandacht kun jij je assertiviteit vergroten en je collega’s positief overtuigen.

Gratis oefenavonden

Wil je je overtuigingskracht en assertiviteit blijven vergroten? Blijf onbeperkt de geleerde technieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw overtuigkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de training Persoonlijk profileren geschikt?

Deze training is bedoeld voor iedereen die meer zichtbaar wil zijn binnen een team of binnen een bedrijf. Misschien hoor je dat weleens terug of heb je zelf het idee dat je overschaduwd wordt door anderen. Ook als eigen ondernemer kom je vaak in netwerk- of klantgesprekken terecht, waar je er zogeheten bovenop moet zitten. Soms lastig als je het gevoel hebt dat dit niet helemaal bij je karakter past. In de training Persoonlijk profileren kijken we juist naar waar jouw kracht ligt en hoe je met wat handvatten toch meer assertiviteit kunt tonen.

Profileren op de bedrijfsvloer

Tijdens een vergadering zit je vol goede input maar op het moment dat je de kans hebt om hier wat mee te doen wacht je even. Voor je het weet grijpt een collega de kans om precies te zeggen wat jij net wilde voorstellen. Klinkt bekend? Het goede nieuws is dat je specifieke vaardigheden in kunt zetten om je assertiviteit te vergroten en jezelf beter neer te zetten. Zo komen jij en je ideeën beter tot hun recht zonder jezelf anders voor te doen dan je bent.

Waarom een training Persoonlijk profileren bij ons?

Wij hebben de training Persoonlijk profileren ontwikkeld omdat we merkten dat veel mensen tijdens hun persoonlijke coachingsessie vragen hadden als: “hoe kom ik over op anderen?” en “ik ben een introvert persoon, hoe kom ik toch assertief over?” Speciaal voor iedereen met deze en andere vragen over jezelf profileren, hebben onze trainers hun kennis en ervaring gebundeld en deze training is het resultaat.

Persoonlijke aandacht van de trainers

De focus ligt vooral op het herkennen en inzetten van je eigen krachten en het assertiever reageren in gesprekken. De training wisselt korte blokjes theorie af met allerlei oefeningen, én je maakt een persoonlijk actieplan waarmee je direct aan de slag kunt. Dit doe je natuurlijk met de hulp van onze bevlogen trainers. Zij denken graag met je mee hoe je jouw kwaliteiten kunt inzetten om je assertiviteit te vergroten.

Ook na de assertiviteitstraining blijven oefenen!

Wil je na de training inspiratie op blijven doen om het beste uit jezelf te halen? Bekijk dan ons Youtube-kanaal of kom naar één van onze gratis oefenavonden. Tijdens deze oefenavond staat jezelf presenteren centraal. Bij het debatinstituut geloven wij dat door te blijven oefenen met jezelf krachtig profileren, je vanzelf zal zien dat het je steeds natuurlijker afgaat.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse assertiviteitstraining

Ga jij voor de training Persoonlijk profileren bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Persoonlijk profileren: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, onze bestseller ‘Debatteren om te winnen’, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Persoonlijk profileren + persoonlijke coaching*:      € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om jouw kwaliteiten tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie). Tijdens de assertiviteitstrainingtraining ontvang je ook onze managementboek.nl bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Een boek vol extra tips en presentatietechnieken die jij in je dagelijkse bezigheden kunt toepassen.  Persoonlijke aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Persoonlijk profileren

De training Persoonlijk profileren is een tweedaagse cursus. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Persoonlijk profileren

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Lennart

Lennart van der Linden

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
info@debatinstituut.nl
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X