Overtuigend presenteren

44 mensen hebben deze training beoordeeld

 • Duur 2 dagen
 • Bedrag € 1365 ex. Btw
 • Locatie Hilversum
 • Deelnemers 8
 • Extra aanvullende coaching is mogelijk
 • Deze training is te boeken met het STAP-budget, geef dit aan op het inschrijfformulier

Versterk jouw overtuigingskracht met de training
Overtuigend presenteren

Zelfs de grootste sprekers voelen spanning voordat ze het podium op gaan. Toch lijkt presenteren voor hen een eitje. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Tijdens de presentatietraining ‘Overtuigend presenteren’ werk je in 10 stappen aan jouw overtuigingskracht en leer je verschillende presentatietechnieken.

Leer krachtig jouw idee of jezelf presenteren

Moet je binnenkort een belangrijke presentatie geven over jezelf of over jouw idee, maar zie je daar erg tegenop? Of sta je regelmatig voor groepen, maar voel je je daar niet altijd even comfortabel bij? Dat is jammer. Niet alleen voor jezelf maar ook voor het publiek.

Spreken met overtuigingskracht

Je boodschap maakt veel meer impact wanneer je er echt in gelooft en deze ontspannen en overtuigend presenteert. Hoe kun je zo’n overtuigende presentatie neerzetten? Je bent zeker niet de enige die hiermee worstelt. Zelfs de grootste sprekers voelen spanning voordat ze het podium op gaan. Toch lijken zij hun overtuigingskracht perfect in te zetten. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Tijdens de presentatietraining ‘Overtuigend presenteren’ leer je in 10 stappen spreken met overtuigingskracht.

Praktische presentatietechnieken

In deze training leer je presentatietechnieken die je kunnen helpen om een krachtig maar ontspannen verhaal neer te zetten. Daarnaast staat de kracht van woorden centraal. Hoe kies je het juiste woord of “frame” om impact te maken met je boodschap? Je leert hoe je met specifieke taal emoties naar boven haalt bij je publiek en zo een beeld neerzet om je boodschap te versterken. Met deze presentatietechnieken weet je jouw collega’s, het management en klanten te overtuigen.

 • Bewustwording van houding en stem
 • Spanning omzetten in ontspanning
 • Je publiek boeien
 • Overtuigend een boodschap overbrengen
 • Impact van woordkeuze
 • Gebruik emoties en associaties

Meer verdieping?

Wil je niet alleen leren om beter te presenteren, maar ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de Leergang assertief managen. Dit programma vormt een mooie combinatie van drie trainingen waarin presenteren en profileren centraal staan. Je leert assertiever te zijn en meer impact te maken zonder je eigen stijl te verliezen. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel.

Overtuigend presenteren programma en onderdelen

Deze presentatietraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde presentatietechnieken hebt toegepast. Waarom ging jouw presentatie goed of waar is er nog ruimte voor verbetering in de opbouw van je presentatie? Samen met de trainer werk je aan het aanscherpen van jouw aandachtspunten en bouw je verder aan je overtuigingskracht.

Leer in 10 stappen een overtuigende presentatie geven

Dag 1: Krachtig presenteren begint bij goede presentatietechnieken

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht
Oefening: De one minute pitch

Stap 1: Non-verbale communicatie
Oefening: Be the argument

Stap 2: De structuur van een topspeech
Oefening: Kop-romp-staart

Stap 3: De knallende opening
Oefening: De krachtige aandachtstrekker

Stap 4: Overtuigen met het hart
Oefening: Speechen met stijlfiguren

Stap 5: Overtuigen met het hoofd
Oefening: SEXI-argumenteren

Stap 6: Inspireer en motiveer het publiek
Oefening: De perfecte presentatie

Dag 2: Versterk je overtuigingskracht door framing

Introductie: De onzichtbare kracht van woorden

Stap 7: Herken framing in het dagelijkse leven
Oefening: Woordgebruik herkennen in bedrijfsleven en politiek

Stap 8: Zo kies je de juiste woorden om jouw doelgroep te overtuigen
Oefening: Verbeter jouw boodschap met de juiste woorden

Stap 9: Framing & Reframing 
Oefening: Verbale aikido – tackle andermans woorden

Stap 10: The frame game
Oefening: Test jouw overtuigingskracht

Jezelf presenteren oefenen met persoonlijke coaching

Om jezelf goed te presenteren voor een publiek is oefenen de sleutel tot succes. De beste manier om overtuigend te leren spreken is door te ontdekken waar jouw ontwikkeling ligt en hoe je hier aan kunt werken. Tijdens een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt. Dit is volledig afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen. Samen oefen je jouw presentatie totdat de overtuiging ervan afspat én jij je comfortabel voelt bij het presenteren van jezelf of jouw idee.

Gratis Oefenavonden

Wil je jouw spreekvaardigheden graag op peil houden? Blijf onbeperkt jouw presentatietechnieken oefenen op onze speciale oefenavonden voor oud-cursisten. Als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd, dan kun je jouw overtuigkennis altijd blijven opfrissen tijdens deze oefenavonden.

Voor wie is de training presenteren geschikt?

In de training Overtuigend presenteren leer je presentatietechnieken om je boodschap beeldender te maken. Door stijlfiguren te gebruiken, maar ook door je stem een bepaalde ‘kleur’ te geven en je houding aan te passen kan elke professional zijn of haar overtuigingskracht versterken. Daarnaast is er aandacht voor het herkennen en weerleggen van drogredenen. Overtuigend presenteren is dus een aanrader voor iedereen die niet alleen informatie wil overbrengen, maar echt wil overtuigen.

Professionals die regelmatig een presentatie geven

Deze training is voor professionals die in hun werk regelmatig presenties maken en geven. Dit kunnen productpresentaties zijn maar ook verkoopgesprekken, gesprekken tijdens netwerkbijeenkomsten, of simpelweg jezelf krachtig presenteren. ‘Overtuigend presenteren’ is geschikt voor mensen die inhoudelijk precies weten wat ze willen zeggen maar deze boodschap niet altijd even overtuigend overbrengen. Wij vinden dat zonde en helpen je graag voor nu en in de toekomst met het sterk neerzetten van jezelf en jouw idee in een presentatie.

Waarom een presentatietraining bij ons?

Wij heten natuurlijk niet voor niets het Nederlands Debat Instituut. En weten daarom als geen ander hoe belangrijk dat moment is als jij de aandacht krijgt of de spotlight pakt. De cursisten die bij ons een presentatietraining volgen komen uit verschillende sectoren. Voor iedereen is het belangrijk om jezelf krachtig neer te zetten. Met meer dan 20 jaar ervaring als sprekers, weten we als geen ander voor welke uitdagingen je staat. Wij geloven dat je nog zo’n geweldig idee kan hebben, maar dat het staat of valt bij hoe je dat idee presenteert.

Trainers met 20 jaar spreekervaring

Tijdens het presenteren is niet alleen wat je zegt maar vooral ook hoe je dat zegt belangrijk voor hoe je boodschap overkomt. Onze trainers leren je in deze training dan ook van alles over het gebruik van stem en houding maar ook over het beeldender neerzetten van je boodschap met stijlfiguren.

Praktische technieken passend bij jouw wensen

De training is heel praktisch ingestoken met ruimte voor je eigen casus. Hierdoor is het de perfecte voorbereiding voor jouw volgende presentatie. Ook na de training kun je verder gaan met het ontwikkelen van je presentatietechnieken. Zo organiseren we elke maand een gratis oefenavond en hebben we een Youtubekanaal vol interessante presentatietips.

Blijven presenteren?

Leren en ontwikkelen werkt alleen door te blijven oefenen en te doen. Na deze presentatietraining kun je onbeperkt blijven oefenen met het verbeteren van je spreekvaardigheden en je presentatietechnieken. Elke laatste maandagavond van de maand organiseren wij een gratis oefenavond, exclusief voor oud-cursisten. En hebben we een Youtube-kanaal vol tips om jezelf te blijven uitdagen.

Meer weten over de trainers, oefenavonden en onze aanpak? Lees hier waarom je een training bij het Nederlands Debat Instituut volgt.

De prijs van de tweedaagse presentatietraining

Ga jij voor een presentatietraining bij het Nederlands Debat Instituut? Bekijk de pakketen hieronder. Wij denken graag met je mee! Wil je een training op maat of een persoonlijke coaching neem dan vooral contact met ons op.

De tweedaagse training Overtuigend presenteren: € 1.365,-
Dit is inclusief studiemateriaal, luxe catering, het deelnemerscertificaat en uitgebreide begeleiding na de training.

Overtuigend presenteren + persoonlijke coaching*:      € 1.993,-
Wil je graag een één-op-één sessie boeken met de trainer om jouw presentatie tot in de puntjes door te bespreken? Boek bij aankoop ook direct een persoonlijke coaching. Normaal gesproken is een persoonlijke coachingssessie €785,- maar in combinatie met een training krijg je 20% korting op de sessie.

Voorwaarden

Alle prijzen zijn exclusief btw (en exclusief reiskosten bij coaching op locatie).  Persoonlijk aandacht is voor ons erg belangrijk. Groepen bestaan daarom uit minimaal 4 en maximaal 8 personen.

*De datum voor een ‘Persoonlijke coaching’ zal in overleg met onze projectmanagers worden afgestemd.

De data van Overtuigend presenteren

De training Overtuigend presenteren is een tweedaagse cursus. Kies je data en locatie via de onderstaande knop. Hier vind je de beschikbare data en locatie waar je uit kunt kiezen. Meer informatie over de locatie vind je onderaan deze pagina.

De locatie van de training Overtuigend presenteren

Onze trainingen worden verzorgd in onze mooie kantoorvilla in Hilversum. Zowel voor treinreizigers als automobilisten zijn wij heel goed bereikbaar. Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar (dagkaart €15,70).

Adres

Hilversum
Koninginneweg 11
1217 KP in Hilversum

Arthur Noordhuis

Arthur Noordhuis

Jesper

Jesper Rijpma

Dirk

Dirk van Dorsselaer

Anna

Anna Heijker

Sytse

Sytse Wilman

Marie

Marie Maessen

Roderik

Roderik van Grieken

Tim

Timothy Vermeer

Nick

Nick Schoemaker

Donatello

Donatello Piras

Projectmanager incompany trainingen

ADVIES NODIG?

Wij denken graag met je mee zodat jij een training vindt die past bij jouw wensen.

Het Nederlands Debat Instituut
[email protected]
035-6252050

gratis 5 tips ontvangen?

Wil je werken aan je overtuigingskracht? Meld je gratis aan voor de 5 tips en ontdek hoe je krachtiger kunt spreken, vergaderen en leidinggeven.

X