Analyses

Lodewijk Asscher wint ‘Debatprijs van het Jaar’

DEEL DIT ARTIKEL VIA:

Asscher is de beste debater van 2019

Fractievoorzitter van de PvdA Lodewijk Asscher wint de ‘Debatprijs van het Jaar’. Dit maakte Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut bekend tijdens de live-uitzending van Dit is de Dag op NPORadio 1. Het afgelopen jaar blikte hij maandelijks samen met Tijs van den Brink terug op de debathoogtepunten. Elke maand wezen zij samen een winnaar aan die een bijzondere bijdrage leverde aan het maatschappelijke debat. In december kozen zij de grote winnaar van 2019: Lodewijk Asscher.

De winnaar debatteert constructief en scherp

“Op de eerste plaats weet hij zijn boodschap meestal beknopt en in begrijpelijke taal over te brengen en spreekt hij vaak uit het hoofd waardoor hij heel goed contact maakt”, zei jurylid Roderik van Grieken over Asscher. Ook wint Asscher de prijs omdat hij scherp is op de inhoud. En door zijn rustige en vriendelijke toon debatteert Asscher constructief. Ook viel het de jury op dat hij gericht is op inhoudelijk resultaat.

Hij spreekt vaak uit het hoofd waardoor hij heel goed contact maakt

De reactie van Asscher 

Vol enthousiasme neemt Lodewijk Asscher de prijs in ontvangst. “Kamerlid zijn is voor mij een relatief nieuw vak en ik vind het een eer dit te doen. Ik probeer altijd met respect met tegenstanders om te gaan.” Ook eert hij andere politici tijdens de live-uitzending en prijst de debattechnieken van Wilders.

Ik probeer altijd met respect met tegenstanders om te gaan.

Over de Debatprijs

In 2019 werd in Dit is de Dag iedere maand in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut de ‘Debatprijs van de Maand’ uitgereikt aan iemand die impact heeft gehad op een actueel debat, helder zijn of haar standpunt heeft verkondigd, en inhoudelijk en met interesse op zijn of haar tegenstanders heeft gereageerd. De prijs houdt dus niet noodzakelijkerwijs verband met de inhoud van de standpunten van de winnaar.

Bekijk het overzicht van de winnaars hier terug. Voor meer informatie over de Debatprijs, lees dan hier het officiële persbericht inclusief de radiouitzending, of  lees het artikel op Parool.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR:

Vivianne van Zessen
16 december 2019

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEEST BEKEKEN VIDEO’SX