Presenteren

Hoe geef je een onvergetelijke bruiloftsspeech?

DEEL DIT ARTIKEL VIA:

Hoe geef je een onvergetelijke bruiloftsspeech?

Eindelijk, de grote dag is daar, het bruidspaar heeft gevraagd of je op de bruiloft een paar woorden wilt zeggen! Als vader van de bruid, getuige of beste vriend wil je toch iets moois  zeggen. Maar wat ga je zeggen? Hoe doe je dat? Lees in dit artikel hoe je die onvergetelijke bruiloftsspeech geeft.

Niemand zit te wachten op een 45 minuten durend ABC, of een te gedetailleerd levensverhaal.

Overtuigend zijn tijdens elke gelegenheid

Wil jij de fijne kneepjes leren van het overtuigen? En wil jij niet alleen op de werkvloer, maar ook privé sferen jouw standpunt goed naar voren brengen? Schrijf je in voor de 5 gratis overtuigtips en ontvang 5 video’s met de slimme tips direct afkomstig uit onze trainingen.

1. Zorg voor een rode draad in jouw bruiloftsspeech

Dit is de kapstok waar je je speech aan kunt ophangen. Je kunt er mee openen, er tussentijds op terugvallen en mee afsluiten. Maar hoe kom je aan zo’n rode draad? Neem er de tijd voor om dit te bedenken. Dit doe je door vooraf te brainstormen, een paar leuke anekdotes aan te halen of mensen dicht bij het bruidspaar te interviewen en daar een mooi verhaal van te maken. De rode draad zorgt ervoor dat mensen de aandacht bij de speech kunnen houden. En dat het geheel een goed lopend verhaal gaat worden. Maar let op; het is een huwelijk. Al te pikante details en anekdotes horen thuis op de vrijgezellendag en niet op de trouwdag.

Met de opening van jouw speech zet je gelijk sfeer neer. Maar hoe begin je nu zo’n goede opening? Lees hier hoe je extra aandacht besteed aan een krachtige opening.

2. Vertel een persoonlijk verhaal over het bruidspaar

Het gaat hier om jouw kijk op het bruidspaar. Maar pas op, niemand zit te wachten op een 45 minuten durend ABC, of een te gedetailleerd levensverhaal. Maak een mooi verhaal dat alles zegt over wat voor een persoon de bruid of bruidegom is. En vooral wat voor een goede combinatie ze samen vormen. Ga niet jezelf pitchen of uitleggen hoe lang en goed je de bruidegom kent. Het is hun dag, het is jouw taak om de bruid en bruidegom te laten schitteren.

3. Leer de bruiloftsspeech uit je hoofd

Oefen een paar keer je speech, in de auto, in de badkamer voor de spiegel of vraag iemand het voor je op te nemen met de telefoon. Zorg dat je je speech kunt dromen. Zo kun je je speech optimaal ten gehore brengen. Je hebt dan rust genoeg om het bruidspaar aankijken, stiltes laten vallen waar dat nodig is en de klemtoon op de juiste woorden leggen. Dit heeft als voordeel dat je al te heftige emoties na 25 keer oefenen echt wel onder controle hebt. Als je voor de zekerheid een paar kernwoorden wilt opschrijven is dat prima, maar schrijf geen hele zinnen op. Je moet het wel kunnen “speechen” en niet oplezen met een leestoon, dan haakt iedereen af.

Als je deze tips volgt, dan zijn alle ingrediënten voor een geweldige bruiloftsspeech aanwezig! Zien hoe één van onze topsprekers dat doet? Bekijk de volledige video hieronder.

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR:

Dirk van Dorsselaer
14 april 2020

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEEST BEKEKEN VIDEO’SX